De Korenbloem is momenteel afwezig,De Korenbloem heeft de volgende melding achtergelaten:

Wij zijn gesloten tot 9 juni. Tot die tijd kunt u wel uw bestelling(en) plaatsen. Deze boeken worden dan voor u gereserveerd. Vanaf maandag 10 juni worden de bestellingen verwerkt en verzonden.

De verkoper verwacht te reageren na 10-06-2024
Titre

In het land der levenden. De wonderlijke en gruwelijke geschiedenis van Jeanne d'Arc en Gilles de Rais

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789071380310

Éditeur

Schoorl : Conserve, 1988

Prix

5,25

Détails

429 pag, paperback, in redelijk goede staat

Plus d'informations
Deel uit de Scandinavische letteren-reeks, nr. 5
Vertaald uit het Noors door Janke Klok, Lucy Pijttersen en Kim Snoeijing
Vertaling uit het Noors van: De levendes land

Gebruikelijke verkleuring en naam vorige eigenaar op de franse pagina.

In de Honderdjarige Oorlog koos Gilles de Rais de kant van Karel VII van Frankrijk. Hij begeleidde Jeanne d'Arc bij het ontzetten van Orléans (mei 1429). Hij werd door verschillende belangrijke personen een waardige ridder genoemd en hij werd op zijn 25ste benoemd tot maarschalk van Frankrijk.
Na 1433 nam zijn leven een andere wending. Door spilzucht en pronkerij verspeelde Gilles de Rais nagenoeg zijn gehele vermogen. Hij stortte zich in de alchemie, magie, en (zoals hij later onder marteling zei) exorcisme.
Tegenwoordig wordt er makkelijk van uitgegaan dat Gilles de Rais deze duivelse daden ook daadwerkelijk heeft begaan. Toch zien velen al sinds die tijd de hele rechtszaak als een oplichterspraktijk; het was alom bekend dat in het geval dat Gilles de Rais beschuldigd zou worden van ketterij of zou overlijden, zijn bezittingen automatisch aan Hertog Jean van Bretagne en Bisschop Malestroit zouden toevallen. De hertog was zelfs zo zeker van de uitkomst van de rechtszaak dat hij het land dat hij van Gilles zou moeten krijgen al had verkocht op 3 september, 15 dagen voor de rechtszaak.
Op 26 oktober 1440 werd Gilles de Rais in Nantes geëxecuteerd, wegens een bekentenis die door marteling was verkregen.

De daden van Gilles de Rais hebben hun sporen nagelaten in sprookjes en mythen. De kastelen waarin zogenaamd de gruweldaden zouden hebben plaatsgevonden, worden nog steeds aangewezen als de plaats waar Blauwbaard zou hebben huisgehouden. Hij werd een inspiratiebron voor onder andere de roman De duivel en de maagd van Hubert Lampo, de novelle Gilles & Jeanne van Michel Tournier, de stripserie Tristan van Jacques Martin en Gilles!, een monoloog voor Jan Decleir uit 1989 en Gilles en de nacht een toneeltekst voor theatergezelschap De Paardenkathedraal uit 1994, beide van Hugo Claus. Ook in de roman van Joris-Karl Huysmans Là-Bas (Uit de Diepte, vertaald door Geerten Meijsing en Kees Snel) worden de gruweldaden van Gilles de Rais beschreven. Hij speelt ook een belangrijke rol in de roman Les fleurs bleues van Raymond Queneau.

Roman - Noorse literatuur - Middeleeuwen - Frankrijk
Images
Engelstad, Carl Fredrik - In het land der levenden. De wonderlijke en gruwelijke geschiedenis van Jeanne d'Arc en Gilles de Rais
Engelstad, Carl Fredrik - In het land der levenden. De wonderlijke en gruwelijke geschiedenis van Jeanne d'Arc en Gilles de Rais
De Korenbloem Nuenen

Bestelt u meerdere boeken tegelijk, dan verzenden wij deze samen en betaalt u gereduceerde verzendkosten, afhankelijk van formaat en gewicht.
Bij bestellingen met een totaalbedrag van 50 euro of meer is binnen Nederland de verzending gratis bij bestellingen onder de 10 kg. (voor België: 70 euro of meer - onder de 2 kg).
De verzendkosten naar België variëren, afhankelijk van formaat en gewicht van het pakket.
Boeken worden met Track&Trace verzonden.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van uw betaling.
Let op: e-mails kunnen in uw spambox terecht komen!!!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De Korenbloem.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De Korenbloem
  • Après votre commande vous et De Korenbloem recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De Korenbloem
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De Korenbloem peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers