Titre

Morosofie De encyclopedie van de domheid Dwaze wijzen en wijze dwazen in Nederland en Vlaanderen

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789021453521

Éditeur

Querido

Prix

10,00

Détails

2001 / gebonden met SO en leeslint / 258 pag. / 715 gram / gelezen en in goede staat; wel ex-librisstempel geplaatst en beschadigingen SO (zie foto's)

Plus d'informations
Morosofie is het tweede deel van de Encyclopedie van de Domheid. Hierin staan Nederlandse en Vlaamse denkers centraal wier theorieën over het bestaan zo absurd zijn, dat ze van de weeromstuit een welhaast literaire kwaliteit krijgen. Honderd van de meest spectaculaire zienswijzen worden samengevat. Op karikaturale wijze maken de waanwijzen de domheid tastbaar waar ieder mens wel eens het slachtoffer van wordt. Van hun fouten kunnen wij leren. Bovendien valt er veel te genieten van de vindingrijkheid waarmee zijn hun waantheorieën hebben pogen te onderbouwen. Morosofie is wetenschap met vakantie, een vrolijke wetenschap.
Recensie(s)
Het eerste grote boek van de kenner van de domheid Matthijs van Boxsel (1957), 'De encyclopedie van de domheid'*, maakte enkele jaren geleden grote furore. Snel komt hij nu met een vervolg dat als ondertitel 'Dwaze wijzen en wijze dwazen in Nederland en Vlaanderen' draagt, al zal de auteur tussen beide types geen strikt onderscheid willen maken. Het grootste deel van het boek is een compendium, met korte karakteristieken van, informatie over en citaten uit het werk van bijzondere en zonderlinge auteurs, die met elkaar gemeen hebben dat ze hun ideeen publiceerden, zonder evenwel volgelingen voor hun vaak wereldomspannend gedachtensysteem te verwerven. Vele van de beschreven ideeen zijn beslist meer dan lachwekkende curiositeiten, hoe geestig en extravagant ze ondanks zichzelf ook zijn; de auteurs zijn altijd serieus, en Van Boxsel neemt ze ook serieus, op zijn manier. Voorafgaand aan dit compendium voert de auteur de lezer binnen in de morosofie als 'wetenschap in wonderland'. Hij geeft er ook een mooie 'karikatuur' van een morosoof, een wijze dwaas of dwaze wijsgeer. Ook dit boek zal vervolgd worden (door 'De Topografie van de Domheid') en dat is maar goed ook. Fraai verzorgde uitgave met bijzondere illustraties..
Images
Boxsel, Matthijs van - Morosofie De encyclopedie van de domheid Dwaze wijzen en wijze dwazen in Nederland en Vlaanderen
Boxsel, Matthijs van - Morosofie De encyclopedie van de domheid Dwaze wijzen en wijze dwazen in Nederland en Vlaanderen
Boxsel, Matthijs van - Morosofie De encyclopedie van de domheid Dwaze wijzen en wijze dwazen in Nederland en Vlaanderen
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers