Titre

Nederland 1884 (vreemd vaderland - vertrouwd volk)

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789062551941

Éditeur

Terra

Prix

3,00(Excl. toute livraison)

Détails

Uitgave 1987 druk 1 // pagina’s 240 / gebonden met harde kaft zonder stofomslag / Ex-Libris op binnenpagina

Plus d'informations
Ter inleiding

Dit boek over het jaar 1884 is het resultaat van verbazing en nieuwsgierigheid. De verbazing betrof de omstandigheid dat tallozen zeer geboeid zijn door de magie van het 'Orwell-jaar' 1984, maar dat wij nauwelijks weten hoe ons land er honderd jaar geleden eigenlijk uitzag en hoe onze (bet/over)grootouders toen leefden, werkten en dachten.
Door nieuwsgierigheid gedreven is de auteur zich gaan verdiepen in de literatuur en de pers van dit jaar, waarbij met name de geïllustreerde pers een rijke en nog nauwelijks aangeboorde bron bleek te zijn (o.a. familiebladen als 'Eigen Haard', 'De Huisvriend', 'De Katholieke Illustratie', enz.). Hier ging voor mij een wereld leven die ons enerzijds zeer vertrouwd is, omdat het de wereld is van onze voorouders, en die ons anderzijds toch weer vreemd blijft, omdat ons land sedertdien in bijna alle opzichten zo grondig is veranderd.
De bedoeling van dit boek is dat zo veel mogelijk de tijdgenoten zelf aan het woord en in het beeld komen. Om deze reden is dan ook zo veel mogelijk gebruik gemaakt van een weergave in fascimile van teksten en afbeeldingen (de laatste grotendeels ontleend aan de geïllustreerde bladen van dat jaar). De visie van de auteur komt, behalve in de selectie van het materiaal, tot uiting in het commentaar dat de teksten en afbeeldingen begeleidt.
Images
Janssen, Evert - Nederland  1884 (vreemd vaderland - vertrouwd volk)
De Letter Goes

Beste koper,

Alle boeken die ik hier plaats zijn in redelijke tot goede staat maar ze zijn wel gelezen! Het kan zijn dat delen van een rug of kaft door licht verschoten zijn.
Bestelt u meerdere boeken dan maak ik daar één pakket van wat de verzendkosten aanzienlijk drukt.
Kan de verzending middels een brievenbuspakketje dan scheelt dat ook weer.
Verzending vindt plaats na ontvangst van de betaling.
Eenmaal gekocht blijft gekocht.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De Letter.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De Letter
  • Après votre commande vous et De Letter recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De Letter
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De Letter peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers