Titre

Goudzand

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Van Oorschot

Prix

32,50(Excl. toute livraison)

Détails

Hardcover Als nieuw

Plus d'informations
Konstantin Paustovski (1892-1968) moest tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst verrichten als ziekenbroeder op een hospitaaltrein aan het Pruisische front. Na de afschuwelijke terugtocht van het Russische leger in 1916 door Polen en Wit-Rusland maakte hij in 1917 in Moskou de mislukte Februarirevolutie mee. Na de Oktoberrevolutie vluchtte hij naar Odessa waar hij als journalist werkte. Vanaf 1930 kwam hij als verslaggever voor diverse kranten en tijdschriften aan de kost. Daarnaast vond hij steeds meer tijd om zich te wijden aan zijn literaire oeuvre. Op bol.com vind je alle boeken van Konstantin Paustovski.
Alles van Konstantin Paustovski
Toon minder
Samenvatting
Konstantin Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigsteeeuwse literatuur. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende. Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar. Dat verklaart misschien zijn immense succes in Nederland. De reeks vertalingen van Wim Hartog in de Privédomeinreeks werd zeer goed verkocht. Maar nu is er de 'onbekende Paustovski': Goudzand. Verhalen, dagboeken, brieven, zeshonderd pagina's nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen. Hartog laat Paustovski de ongelofelijke geschiedenis van diens eeuw vertellen. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van deze schrijver van wereldformaat.
g boek
Jalger Schoonhoven 2 oktober 2016
Ik raad dit product aan
schitterende taal
soms wat verwarrend
Geweldig boek voor de liefhebber van Paustovsky. Herkenbaar voor degenen die Een verhaal van een leven uit de privé domein reeks hebben gelezen. Past alle puzzelstukjes aan elkaar. En hier en daar pareltjes van vertelkunst. Ontroerend en poëtisch. Wel handig om van tevoren al wat van en over Paustovsky te hebben gelezen, om dit boek te kunnen plaatsen.

Vond je dit een nuttige review?
8 0 Ongepaste review?
Goudzand
Judithtenge Amsterdam 12 januari 2017
Ik raad dit product aan
Grappig
Meeslepend verhaal
Goede verhaallijn
heel bijzonder om zo over zijn leven te lezen , blijft een bijzondere schrijver ken niemand die zo beeldend over de natuur kan schrijven als Paustovski , je ruikt de bloesem bijna .
Ook omdat hij zoveel belangrijke periodes in de Russische en wereldgeschiedenis heeft meegemaakt , het is goed geschreven en makkelijk leesbaar eigenlijk zoals ook zijn romans zijn geschreven een aanrader!!



Geschreven bij Goudzand

Paustovski was me totaal onbekend en ik heb (nog)niets van hem gelezen. De korte verhalen in het boek en de brieven zijn mooi en soms ontroerend geschreven. De dagboekaantekeningen zijn in telegramstijl en soms saai. Ik zou dit boek niet als een meesterwerk omschrijven. Misschien zijn er Paustovski-liefhebbers die er meer aan hebben dan ikzelf.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers