Titre

OUD LEED/ basisboek ouderenmishandeling

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789088502170

Éditeur

SWP; 2012; paperback; 200 pag;

Prix

12,50(Excl. toute livraison)

Détails

NIEUW

Plus d'informations
Samenvatting
Ouderenmishandeling is een tragedie die letterlijk en figuurlijk diepe wonden slaat in het persoonlijke leven van slachtoffers, plegers en hun omstanders. Het geweld vindt achter de voordeur plaats en wordt veelal gepleegd door mensen die heel nabij staan: partners, kinderen, buren, kennissen of hulpverleners. Ouderen zelf doen hun mond niet open. Eén op de twintig ouderen in Nederland krijgt jaarlijks te maken met mishandeling. Ze worden onder druk gezet om hun testament te wijzigen, hun bankboekje wordt geplunderd, ze worden geknepen en geslagen, ze krijgen te weinig eten en drinken, ze mogen geen contact buitenshuis hebben, ze worden bedreigd en beledigd en soms ook seksueel misbruikt.
Ouderenmishandeling roept veel vragen op. Waar komt het vandaan? Wat zijn de oorzaken? Wie zijn de plegers en wie de slachtoffers? Hoe maken we ouderenmishandeling bespreekbaar? Wat kunnen we doen om het te voorkomen en wat doen we er aan om het aan te pakken? "Oud leed" belicht in drie delen de omvang en achtergronden van ouderenmishandeling.
Het eerste deel biedt inhoudelijke informatie over het verschijnsel ouderenmishandeling.
Het tweede deel beschrijft de zogenaamde infrastructuur van de preventie en bestrijding van ouderenmishandeling in Nederland.
Het derde deel gaat in op de instrumenten die hulpverleners en politie ter beschikking staan om ouderenmishandeling aan te pakken.
Wie zich in praktijk en beleid bezighoudt met ouderenmishandeling vindt in "Oud leed" een volledig overzicht van alle belangrijke informatie, kennis en vaardigheden die nodig zijn om ouderenmishandeling te voorkomen en te bestrijden. Het boek is ook bedoeld voor Hbo-studenten van sociale opleidingen.
Images
ROYERS, Theo: BAVEL, Maria van - OUD LEED/ basisboek ouderenmishandeling
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Huis van de Letteren.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Huis van de Letteren
  • Après votre commande vous et Huis van de Letteren recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Huis van de Letteren
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Huis van de Letteren peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers