Titre

Prolegomena

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Boom

Prix

55,00(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
Prolegomena 1e druk is een boek van Immanuel Kant uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461057259

In 1783 publiceert Kant de Prolegomena tot elke toekomstige metafysica die als wetenschap zal kunnen optreden. In dit boek zet hij de hoofdgedachten uit zijn Kritiek van de zuivere rede nog eens kort uiteen.

Dit boek is echter meer dan alleen een verkorte weergave van de eerste Kritiek. Het is ook een uitleg en een verduidelijking van dat moeilijke werk, waarbij Kant gebruikmaakt van een andere, eenvoudiger methodiek. En bovendien is het een apologie: de meester verdedigt de Kritiek tegen aanvallen van tegenstanders. Nog altijd vormt dit boek een superieure inleiding tot Kants hoofdwerk. Het is een van Kants helderste en meest gelezen boeken en we vinden het dan ook heel dikwijls terug op het lijstje verplichte literatuur voor filosofiestudenten.

Dit boek verscheen in 1999 voor het eerst in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Boom en heeft inmiddels de status van een klassiek werk. Het hoort daarom bij uitstek thuis in de reeks Grote Klassieken.



Toon minder


Recensie(s)




Dit is een (ongewijzigde) heruitgave van de vertaling door Jabik Veenbaas en Willem Visser, die eerder in 1999 bij Boom verscheen en nu (terecht) is opgenomen in de prachtig uitgegeven serie 'Grote klassieken'. De 'Prolegomena' van de grote Duitse verlichtingsfilosoof Immanuel Kant (1724-1804) verscheen oorspronkelijk in 1783 en was bedoeld als een samenvatting of leeswijzer bij Kants moeilijk bevonden 'Kritiek van de zuivere rede' ('Kritik der reinen Vernunft') uit 1781, die de basis vormt van zijn hele transcendentale filosofie. Maar bovendien gaat Kant in zijn 'Prolegomena' in op een aantal kritieken op zijn Kritiek die in kranten waren verschenen (bijvoorbeeld over de idealistische consequenties van zijn denken). Ofschoon Kant niet een fantastische stylist was en het toch een moeilijk boek blijft, is het geheel uitstekend vertaald, zeer leesbaar en kan het dienen als een inleiding tot de kenleer van deze beroemde filosoof.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers