Titre

Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789089640420

Éditeur

Amsterdam University Press, Amsterdam

Prix

10,00(Excl. toute livraison)

Détails

Gebonden met stofomslag, 2008, 149 blz. Met afbeeldingen en een index.

Plus d'informations
Een fraaie en kleurrijke uitgave over vrouwen met een passie voor tuinen in vijf thematische hoofdstukken. Over zes vorstinnen die met hun tuinen naam hebben gemaakt, zoals Catharina de Medici met haar kasteeltuin bij Chenonceau aan de Loire. Over vrouwen die zich pioniers toonden en juist wel zelf tuinierden. Over schilderessen en schrijfsters met een voorliefde voor bloemen en planten, zoals de bekende Beatrix Potter, die een boerderij kocht in het Lake district en daar een schitterende tuin aanlegde, hoewel ze nooit eerder getuinierd had. Aan de hand van deze tuiniersters krijgt men ook een goed beeld over de ontwikkeling van de gecultiveerde natuur en van de vele functies van een tuin (statussymbool, toevluchtsoord, bron van inspiratie). Foto's en illustraties van allerlei planten en bloemen verlevendigen de verhalen over de vrouwen. Achterin een lijst met de adressen van te bezoeken tuinen en een naamregister. Een mooi boek voor mensen die van tuinieren houden, maar ook voor hen die genieten van het wandelen door deze parkachtige historische tuinen.

Tuinminnende vorstinnen die aan de orde komen zijn: Catharina de Medici, Wilhelmina van Bayreuth, Keizerin Cixi, Loviska Ulrika van Zweden, de hertogin van Osuna, vorstin Lucie van Pückler-Muskau en Joséphine de Beauharnais. In de sectie over tuinontwerp vinden we: Jane Loudon, Gertrude Jekyll, Beatrix Jones Farrand, Beth Chatto en een hoofdstuk over de eerste opleidingen tot hovenier voor jonge vrouwen in Engeland. Een sectie van het boek is gewijd aan rozen. De plantenschilderessen die behandeld worden zijn: Anne Vallayer-Coster, Maria van Oosterwyck, Maria Sibylla Merian, Marianne North, Margaret Mee, en Georgia O'Keefe. Bij de de schrijfsters met liefde voor de natuur worden behandeld: Beatrix Potter, Elizabeth von Arnim, Sidonie-Gabrielle Colette, Edith Wharton en Vita Sackville-West. Als hoveniers voor de toekomst worden Gabriella Pape en Isabelle Van Groeningen genoemd.
Images
Lanfranconi, Claudia ; Sabine Frank en Modeste Herwig (inl.) - Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon
BoekenWO2 Raalte

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie BoekenWO2.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec BoekenWO2
  • Après votre commande vous et BoekenWO2 recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de BoekenWO2
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • BoekenWO2 peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers