Titre

Opgetekend Verleden 2 (Jaarboek van de Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie)

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie

Prix

12,00

Frais de livraison

€ 6,00

Détails

2003

Plus d'informations
Publicatie van Opgetekend Verleden 2, Het tweede Jaarboek van de MVSA.
Archeologie in de stad Mechelen bestaat nog steeds. Om dit ook voor iedereen toegankelijk te maken is de Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie hier met haar tweede jaarboek. Het meer en meer omvangrijk wordende archeologisch onderzoek in het Paardenstraat je heeft een dynamische geschiedenis aan het licht gebracht. In dit jaarboek zal voor een groot stuk ingegaan worden op eigen archeologische en historische onderzoek in het Paardenstraat je 11, 13, 15 en 17. Het onderzoek in de andere huizen van het Paardenstraatje is echter nog steeds bezig.

Daarnaast wordt er nog ingegaan op een aantal resultaten van vorige opgravingen, uitgevoerd door de MVSA. De bijdrage over de Melaan levert een hoop nieuwe gegevens op over haar kanalisatie. De skeletten die in “De Kluis” zijn opgegraven, vormen het onderwerp van een artikel over de studie van mensenbeenderen.

Ook de kleine menselijke kanten van archeologie komen aan bod. In één artikel wordt ingegaan op de vondst van knaagdieren. Deze beesten leren iets over de hygiëne. Vissen was net als nu een favoriete bezigheid van veel mensen. Ook oorlog vormde een belangrijk onderdeel van de samenleving. Bi j baggerwerken werden een aantal kanonskogels aangetroffen, die hier voorwerp uitmaken van een onderzoek.

Ten slot te is er net als vorig jaar een korte bijdrage over de opgravingen die door het Instituut voor het Archeologisch Patrimonium en de stad Mechelen werden uitgevoerd. Ditmaal zijn de eerste resultaten van de Veemarkt neergeschreven.
Images
 - Opgetekend Verleden 2 (Jaarboek van de Mechelse Vereniging voor Stadsarcheologie)
boekenkeldertje Mechelen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie boekenkeldertje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec boekenkeldertje
  • Après votre commande vous et boekenkeldertje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de boekenkeldertje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • boekenkeldertje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers