Titre

De belofte van Pisa

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789044628371

Éditeur

Prometheus

Prix

10,00

Détails

2016 14e druk / paperback / 286 pag. / 375 gram / gelezen en in goede staat

Plus d'informations
Thuis worstelt Sam met zijn analfabete en weinig geïntegreerde ouders, die liever hebben dat hij salam aleikum zegt dan goeiemorgen. Zijn broer zit vast voor een gewapende overval, zijn zussen werken achter de kassa bij de supermarkt en ook zijn buurtvrienden hangen doelloos op straat. Sam, thuis Samir genoemd, is echter vastbesloten het vwo te gaan doen en zich te storten op zijn liefde voor klassieke piano-muziek. Waar zijn broer die vrachtwagen vol piano's vandaan heeft gehaald, vraagt hij liever niet. Sam probeert zich staande te houden in de elitaire wereld van het lyceum, maar de vooroordelen, sluimerende criminaliteit en het onbegrip van zijn familie blijven hem achtervolgen. Buurthuizen en sterrenrestaurants, moskeeën en jetsetfeestjes laten zich niet combineren. Terwijl het sluiten van vriendschappen in deze wereld moeizaam verloopt, merkt Sam dat hij ook zijn oude Marokkaanse vrienden niet meer kan vertrouwen.
Recensie(s)
Samir (ik-figuur), die zich liever Sam noemt, groeit op in een traditioneel Marokkaans gezin in Amsterdam met twee analfabete ouders. Zijn tien jaar oudere broer, die in de criminaliteit zit, is zijn grote inspirator. Hij zorgt ervoor dat Samir naar het Hervormd Lyceum gaat, waar Samir zijn vwo-diploma haalt. Samir is ook een talentvol pianist; hij is gek op klassieke muziek en zijn broer regelt voor hem een piano. Bouzamour, geboren in 1991 in Amsterdam, won als verhalenverteller het Rozentuinfestival in 2010. Hij schetst de cultuur van jonge Marokkanen en hun ongezouten taalgebruik op beeldende wijze. Dit werd hem binnen Marokkaans-Nederlandse kring niet door iedereen in dank afgenomen. Hij heeft humor en zelfspot en beschrijft het leven van de jonge Samir met vlotte pen. Zal vooral jonge lezers aanspreken. Normale druk. Vanaf ca. 15 jaar.
Images
Bouzamour, Mano - De belofte van Pisa
Bouzamour, Mano - De belofte van Pisa
Bouzamour, Mano - De belofte van Pisa
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers