Titre

Herbert Pagani oeuvres 1963-1986

Auteur
Langue

Italiaans

Éditeur

Spazio Skema SRL, Roma, 1986

Prix

25,00(Excl. toute livraison)

Détails

Gebonden, 191 bladzijden. Photographies de Philippe Fresco

Plus d'informations
Pagani werd geboren in een joodse familie in Libië, kort nadat het een Italiaans koloniaal bestuur was. Hij bracht zijn jeugd en adolescentie door tussen Italië, Duitsland en Frankrijk. Dit non-stop ronddwalen door verschillende culturen dreef hem ertoe een persoonlijke taal te zoeken waarmee hij zich non-verbaal kon uiten, en hij begon te tekenen. In 1964 had Pagani, op twintigjarige leeftijd, zijn eerste tentoonstelling in de Pierre Picard Gallery in Cannes, waar hij een groep tekeningen en gravures in Indische inkt tentoonstelde. De Franse dichter Jean Rousselot schreef een enthousiaste recensie in Planete, waarin hij Pagani omschreef als een "Twintig jaar oude visionair". Onder zijn eerste Italiaanse verzamelaars waren Giorgio Soavi, Federico Fellini, Bernardino Zapponi en de Olivetti-collectie. Kort daarna werd hij uitgenodigd om een ​​reeks tekeningen bij te dragen voor de Planète-recensie onder redactie van Jacques Bergier en Louis Pauwels, en werd hij een van de jongste exponenten van het Fantastic Realism. In 1965 illustreerde Pagani Fantarca van Giuseppe Berto voor Rizzoli en Brave New World van Aldous Huxley voor de Club des Amis du Livre. Parallel aan kunst streefde Pagani een interesse in muziek na. Zijn eerste Italiaanse album kwam uit in 1967. In 1969, de dag na de staatsgreep van kolonel Muammar Gaddafi, brak de Libische politie het huis van Pagani in Tripoli binnen. Honderdvijftig doeken en tekeningen werden vernietigd. Zijn eerste Franse album, dat deze gebeurtenissen beschrijft, werd uitgebracht in 1970. Pagani ontwierp de covers van zijn platen en de toneelontwerpen van zijn shows.
In 1971 had Pagani een solotentoonstelling in het Théâtre de la Ville in Parijs, Concerto d'Italie genaamd, waar hij een uitvoering gaf in zijn tekeningen die door Laser Graphics Group op een groot scherm werden geprojecteerd. Dit was de eerste Diaporama-tentoonstelling in Europa. Minder geïnteresseerd in een enkele techniek dan in het onderzoeken van de correlatie tussen alle technieken die hij zou uitproberen, verklaarde Pagani dat "Graveren op steen of vinyl hetzelfde is. Het is belangrijker om iemands mentale en emotionele territorium vast te stellen. met alle beschikbare middelen ".
In 1973 gebruikte Pagani documentaire beelden die door de Italian Television Corporation ter beschikking waren gesteld om een ​​filmpamflet van 27 minuten te produceren en te regisseren met de titel Venise, amore mio, dat door Unesco werd omschreven als "het beste voertuig van informatie over de gevaren die Venetië en zijn lagune bedreigen". De Franse televisie heeft het tweemaal uitgezonden op Antenne 2.
In 1975 componeerde Pagani de muziek en ontwierp het decor voor Megalopolis, een totaalopera gebaseerd op Medioevo Prossimo Venturo (de nabije toekomst van de middeleeuwen) met een libretto van Roberto Vacca. Om de congestie en ineenstorting van de energiesystemen weer te geven, zoals beschreven door de Italiaanse futuroloog, ging Pagani verder met het klonen van duizenden afbeeldingen van de moderne beschaving met behulp van de eerste twee Rank Xerox-kleurenduplicators die in Frankrijk en in Italië waren geïnstalleerd. De op grote platen geassembleerde "xerografieën" werden gefotografeerd, geprojecteerd en geanimeerd in Multimage-shows op gigantische schermen. Megalopolis werd door het Franse Ministerie van Cultuur geselecteerd voor de heropening van het Palais de Chaillot aan de Trocadero. Het werd vervolgens opgevoerd op Festival dei Due Mondi in Spoleto. In 1976 ontving het de Grote Prijs van Academie Charles Cros.
In 1977 experimenteerde Pagani met abstractie, meestal met videosynthetizers bedacht door de Franse elektronica-ingenieur Marcel Dupouy. Ondanks zijn grote interesse in technologie, heeft Pagani nooit afgezien van het gebruik van papier, potloden, verf en penselen. Beïnvloed door Arte povera, begon hij te werken met afgedankte materialen die hij zou verzamelen van stranden en in stortplaatsen in heel Europa. Zijn sculpturen, meestal gemaakt van oude schoenen, werden tentoongesteld in Centro internazionale di Brera, Milaan en Palazzo dei Diamanti, Ferrara.
Pagani stierf aan leukemie, 44 jaar oud in Palm Springs. Pagani ligt begraven op de Kyriat Shaul-begraafplaats in Tel Aviv.
Images
Levi, Paolo et Aldo Spirito - Herbert Pagani oeuvres 1963-1986
Leesluis Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Leesluis.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Leesluis
  • Après votre commande vous et Leesluis recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Leesluis
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Leesluis peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers