Titre

Boud / het verzameld leven van Boudewijn Büch (1948-2002)

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789035137424

Éditeur

Bert Bakker

Prix

12,50

Détails

2016, Gebonden

Plus d'informations
Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo's en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen en wist met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek.


Als kind had hij al ontdekt dat hij met verhalen in staat was het leven naar zijn hand te zetten. Uit atlassen, poëzie en rock & roll bouwde hij een eigen wereld op en sleurde daarin iedereen mee met wie hij sprak. Dat bezorgde hem invloedrijke vrienden, toegang tot de literaire wereld en heel veel aandacht. Maar zijn betoverende verhalen brachten hem ook talrijke demonen, die hij zijn leven lang moest bevechten.

Eva Rovers kreeg exclusief inzage in Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto's en dagboeken. Daarmee begon een reis door een leven dat even onwaarschijnlijk als fantastisch was; een leven dat Büch transformeerde tot een literair spel met feit en fictie, dat hij tot de uiterste consequentie doorvoerde en dat jaren na zijn dood culmineerde in een grande finale.

Is het een cadeautje? Laat het ons weten en dan pakken we het boek mooi in en we kunnen ook een boodschap toevoegen.
Images
Rovers, Eva - Boud / het verzameld leven van Boudewijn Büch (1948-2002)
Rovers, Eva - Boud / het verzameld leven van Boudewijn Büch (1948-2002)
Rovers, Eva - Boud / het verzameld leven van Boudewijn Büch (1948-2002)
Savannah Bay Utrecht

Savannah Bay is de opvolger van de eerste vrouwenboekenwinkel in Nederland: de Heksenkelder. Deze ‘internationale feministiese boekhandel’ opende in december 1975 haar deuren in de kelder van een pand aan de Oudegracht, waar het uitgroeide tot een belangrijk centrum van de tweede feministische golf in Utrecht en Nederland. Vanwege de vochtigheid van de kelder verhuisde de winkel in 1984 naar het huidige pand aan de Telingstraat, en werd deze werd omgedoopt tot Savannah Bay.

Met de jaren werd het winkelaanbod steeds uitgebreider en intersectioneler: naast boeken voor, door en over vrouwen, emancipatie en feminisme werden in de jaren 80 en 90 veel titels toegevoegd over postkolonialisme en LHBT+-thematiek. In 1997 nam Marischka Verbeek de winkel over. Savannah Bay breidde haar publiek verder uit en werd een literaire boekhandel voor vrouwen én mannen, maar bleef de unieke winkel die iedereen met interesse in genderstudies en seksualiteit wist te vinden.

Vandaag de dag is Savannah Bay uitgegroeid tot een ontmoetingsplek met een actieve community van klanten, vrijwilligers en anderen die zich verbonden voelen met alles wat er zich in en rond de winkel afspeelt. Savannah Bay speelt een belangrijke rol in het literaire stadsleven door regelmatig activiteiten en stands te verzorgen. In de winkel bevindt zich ook Pink Point, hét informatiepunt voor LHBT+ers in Utrecht en omstreken. Ook wordt de winkel regelmatig verhuurd voor vergaderingen, schrijfcursussen en andere bijeenkomsten.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Savannah Bay.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Savannah Bay
  • Après votre commande vous et Savannah Bay recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Savannah Bay
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Savannah Bay peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers