Titre

Zo leefden zij - Wonen, werken en spelen in vroeger tijden

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Terra Zutphen

Prix

4,00(Excl. toute livraison)

Plus d'informations
Sietzo Dijkhuizen over het leven van vroeger:

"Daar hoeven we niet romantisch over te doen. Ondanks kwalen van onze tijd hoeven we niet terug te ver­langen naar "die goeie, ouwe tijd". De kamer van een boerderij, herenkamer of pronkkamer, een vissershuisje of een kaasmakerij . . ze mogen dan al vol staan met begeerd antiek en een sfeer oproepen van "zo was het vroeger", dat "toen" was geen romantisch, zalig leven tussen allemaal mooie dingen. Het leven van toen was een leven van hard werken, met weinig of geen vrije tijd, en veel armoede. Het goede, behaaglijke leven met comfort en romantiek was slechts voor weinigen een dagelijks leven."

In het Openluchtmuseum is maar een klein stuk te zien van het dagelijks leven van toen. Er staat een stuk leef-omgeving te kijk: huizen, gebouwen, werkplaatsen. Plaatsen om te wonen, te werken, te slapen, te eten. Het is allemaal inge­richt, zoals de mensen het vroeger ook zouden hebben gedaan. Hier en daar zou je kunnen denken, dat de mensen even weg zijn, dat ze straks terug komen. Maar daar blijft het bij, bij denken. Het zijn kleine stukjes leven, waarbij men zelf de rest moet bedenken, moet fantaseren, moet invullen. Daarbij rijst toch ook bewondering voor de wijze, waarop men leefde. Voor de manier, waarop men zich kon omrin­gen met mooie en nuttige dingen.

En hij besluit met:

"Ik hoop, dat de wandeling door het museum én de woorden en beelden van dit boek u op de gedachte brengen, dat het goed is veel moois te bewaren, maar dat er geen reden is terug te verlangen naar "die goeie, ouwe tijd".
Images
Sietzo Dijkhuizen, foto's Con Monnioch - Zo leefden zij - Wonen, werken en spelen in vroeger tijden
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Doornweerdje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Doornweerdje
  • Après votre commande vous et Doornweerdje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Doornweerdje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Doornweerdje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers