Titre

ROTTERDAM IN DE JAREN VIJFTIG / de stad van dreunende heipalen

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789059941588

Éditeur

Aprilis; 2007; gebonden; hardcover; 168 pag;

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

UITVERKOOPPRIJS IN PERFECTE STAAT

Plus d'informations
Samenvatting
Rotterdam was in de jaren vijftig een andere stad dan die we tegenwoordig kennen. Het in de oorlog weggebombardeerde stadshart was één grote bouwput waarin dagelijks de heipalen dreunden. Het was de woestenij waar mensen in slecht weer voortjachtten naar de beschutting van bebouwing.

Voor de eigen bewoners had het begrip havenstad toen een sterker accent dan nu. Pendelarbeiders moesten het tekort aan werkkrachten in de haven opvangen, die nog niet de grote verschuiving richting zee had gemaakt. Dus zag je veel matrozen op straat op zoek naar vermaak.

Elke dag opnieuw zwoegden en slaafden de Rotterdammers op weg naar een nieuwe toekomst, binnen een sfeer van niet geringe morele en sociale dwang. In de samenleving domineerde de verzuiling, het individualisme had nog niet voluit toegeslagen. Het was een tijd van huiselijkheid en idealisme. De welvaart moest nog worden geboren, de consumptiemaatschappij bevond zich achter de horizon.

De jaren vijftig kenmerkten zich ook door ernstige woningnood, verrassende nieuwbouwprojecten, de zucht tot emigratie en de misère door de watersnoodramp. Maar er was ook een rijk verenigingsleven doordat de mensen vanwege hun magere inkomsten, grotendeels zelf voor hun ontspanning moesten zorgen.

'Rotterdam in de jaren vijftig' is een rijk geïllustreerd boek dat ons eraan herinnert hoe de stad zich in zeer zware tijden omhoog moest worstelen.
Images
ROMER, Herman - ROTTERDAM IN DE JAREN VIJFTIG / de stad van dreunende heipalen
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Huis van de Letteren.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Huis van de Letteren
  • Après votre commande vous et Huis van de Letteren recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Huis van de Letteren
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Huis van de Letteren peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers