Titre

Chaireas en Kallirhoe - een liefde

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789025306427

Éditeur

Athenaeum-Polak & Van Gennep 1998

Prix

20,00(Excl. toute livraison)

Détails

Gebonden met omslag en banderol 159 pagina's

Plus d'informations
De eerste Europese roman: niet Cervantes' Don Quichot, maar tweeëntwintig velletjes van een dertiende-eeuws manuscript en wat losse snippers papyrus maken aanspraak op deze eretitel. Het gaat om Chaireas en Kallirhoë, een vergeten liefdesroman van de Oudgriekse auteur Chariton (eerste eeuw na Chr.). Chariton is de eerste schrijver die proza en pure fictie samenvoegt tot een verhaal met een romanachtige omvang. Daarin ontmoet een goddelijk mooi meisje de man van haar dromen; vele problemen staan hun liefde in de weg, maar uiteindelijk krijgen ze elkaar terug. Het klinkt als een keukenmeidenroman die tweeduizend jaar bibliotheken heeft overleefd, en waarschijnlijk heeft Chaireas en Kallirhoë ook dezelfde escapistische functie gehad voor de lezers uit de onzekere hellenistische wereld.Hoofdrolspelers zijn de Syracusaanse geliefden Chaireas en Kallirhoë. Uit jaloezie geeft Chaireas zijn jonge bruid een trap en zij valt levenloos neer om pas in haar graf weer bij te komen. Ze wordt door grafrovers gered, maar haar redding betekent het begin van vele avonturen. De grafrovers nemen haar mee op hun piratenschip en verkopen haar aan een rijk man, die onmiddellijk in vuur en vlam voor haar staat, zoals overigens alle mannen die ze ontmoet. Ondertussen gaat Chaircas op zoek naar zijn geliefde...Na bijna een eeuw is deze allervroegste roman eindelijk weer in het Nederlands te lezen, in een voortreffelijke vertaling. Emilie van Opstall (1968) is classica, en docente aan het Sint-Ignatius Gymnasium te Amsterdam. Het boek bevat een inleiding met bibliografie, noten en een namenlijst.
Images
Chariton vertaling door Emilie van Opstall - Chaireas en Kallirhoe - een liefde
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ezelsoor Breda.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ezelsoor Breda
  • Après votre commande vous et Ezelsoor Breda recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ezelsoor Breda
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ezelsoor Breda peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers