Titre

Een Berg van Licht

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Veen Wageningen

Prix

22,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
In september 19O4 kondigde Louis Couperus als zijn 'groote idee voor het volgende jaar' een roman aan over de Romeinse keizer Helegabalus. Zijn uitgever, L.J. Veen, kreeg de primeur, omdat Couperus geen voorpublicatie in een tijdschrift wilde: voor 'fatsoenlijke lezers' waren de zeden van Helegabalus niet geschikt. Maar hij zou het niet 'te erg' maken en denken aan zijn Nederlands publiek. Deze historische roman kreeg als titel De berg van licht. Couperus beschreef de hoofdpersoon Helegabalus als 'een vrouwelijke ziel in een bizonder schoonen mannelijken vorm(...). Hij was geniaal, en artiest in alles wat hij deed. Hij is de laatste weerschijn van de Antieke (Egyptisch-Chaldeeuwsche) Wijsheid'. Voor deze uitgave is de tekst gebruikt van de wetenschappelijke editie van de Volledige Werken van Louis Couperus.
Recensie(s)
In 1905-1906 publiceerde Couperus de omvangrijke historische roman 'De berg van het licht'. Hoofdfiguur is de uit Syrië afkomstige Helegabalus (204-222) die tot Romeins keizer uitgeroepen werd omdat de troepen verliefd op hem waren. Couperus stelde zich vooral ten doel de pscyhologie van Helegabalus te geven. Hij creëerde een indrukwekkende roman, waarin de androgynie van de kind-keizer, zijn uitspattingen en zijn pogingen om de zonnegodsdienst te bevorderen een belangrijke rol spelen. Nogal wat tijdgenoten waren geschokt door het boek, dat Couperus zelf als een van zijn beste en dierbaartste geschriften beschouwde.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers