Titre

Cecilia en de Ontrouw

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Wereld BibliotheekAmsterdam

Prix

8,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
De schilder Dino vekeert in een diepe crisis: hij weet niet meer hoe het verder moet met zijn leven en hij stopt met schilderen. Bovendien komt hij erachter dat Cecilia, zijn model, hem ontrouw is. Cecilia verveelt zich. Ze is niet slecht, ze is alleen amoreel. Maar haar ontrouw leidt er wel toe dat Dino wordt verteerd door een kwellende jaloezie die Cecilia tot zijn enige reden van bestaan maakt. Ging hij aanvankelijk met haar naar bed uit puur genot, nu gebeurt dat uit een soort woede omdat hij niet bij machte blijkt te zijn om 'echt' contact met haar te hebben. Voor hem is seks niet langer een middel, het is een doel geworden.
Recensie(s)
De oorspronkelijke titel van deze roman uit 1960 (La Noia) betekent: de verveling. Behalve boeiend is het belangrijk voor het begrijpen van Moravia's werk. De ik-figuur, uit een gegoede burgerlijke familie, wordt geteisterd door een immense verveling, omschreven als een onmacht om in normaal contact te staan met de mensen en dingen om hem heen. Deze onmacht veroorzaakt een toestand van absurde vervreemding. Zoals in veel van zijn werk is ook hier de erotiek de invalshoek van waaruit de schrijver (1907-1990) naar de mensen kijkt om hen te analyseren en doorgronden. De ik-figuur vertelt de geschiedenis van een relatie met een veel jongere vrouw. De lezer volgt deze op de voet, en ook de haarfijn uitgesponnen gedachten en gevoelens van de hoofdpersoon. Moravia's scheppend werk - hij was ook journalist - vertegenwoordigt op een speciale, vlijmscherp beschrijvende en analyserende manier een in de Italiaanse literatuur steeds dominant aanwezige stroming van realisme. De thematiek van dit boek is nauw verbonden met de jaren '50 en '60, maar Moravia's kunstenaarschap tilt het uit boven die actualiteit. Prettig leesbare, herziene uitgave van de in 1963 als 'Cecilia en de verveling' verschenen vertaling.
Dr. M.C.A. van der Heijden.)
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers