Titre

Illustere voorgangers

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789028250253

Éditeur

Oorschot;

Prix

6,50(Excl. toute livraison)

Disponible

2 copies

Détails

hardcover; gebonden; stofomslag; 160 pag; 1e druk; 1994; NIEUW, zeer mooi uitgevoerd boek.

Plus d'informations
Uitverkoopprijs

Zeven jaar lang was Jean Rouaud (1952) kioskhouder in Parijs. Hij verkocht zijn krantjes, maar wilde intussen niets liever dan schrijven. In 1990 veroverde hij als bij toverslag de internationale literaire wereld met zijn debuutroman De velden van eer nadat deze was bekroond met de prestigieuze Prix Goncourt. Dit leidde in Frankrijk tot een recordaantal van 600.000 verkochte exemplaren, terwijl in ruim dertig landen vertalingen verschenen. In interviews merkte Rouaud op dat het boek het eerste deel was van een familie-trilogie waarin alles zou cirkelen rond de geschiedenis van een naar hemzelf gemodelleerde verteller. De trilogie groeide uiteindelijk uit tot een vijfluik, bestaande uit de delen De velden van eer, Illustere voorgangers, De wereld bij benadering, Voor al uw geschenken en ten slotte In de hemel zoals op aarde.

Het is een uitzonderlijke kroniek geworden, opgetekend door een rasverteller die op virtuoze wijze het persoonlijke met het universele weet te verbinden. Zijn recentste boek De beloofde vrouw verscheen in 2010.
Recensie(s)
De Franse auteur Jean Rouaud verraste in 1990 met een opmerkelijk debuut 'De velden van eer' (Prix Goncourt, a.i. 91-36-283-0) waarin hij tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog een barok portret schilderde van zijn grootvader. In het tweede en nu vertaalde deel van zijn familiekroniek dist hij dierbare herinneringen op aan zijn vader, een gedreven, pittoreske en vroeggestorven handelsreiziger. In een stijl die in de vrolijke overdrijving iets heeft van de vroege Céline en in de aandoenlijke verering van de vaderfiguur herinnert aan Marcel Pagnol vergroot hij een aantal familieanekdotes die een prachtig tijdsbeeld opleveren en door de stilistishce virtuositeit blijven boeien.
(Biblion recensie, Matthieu Kockelkoren.)
Images
Rouaud, Jean - Illustere voorgangers
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Huis van de Letteren.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Huis van de Letteren
  • Après votre commande vous et Huis van de Letteren recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Huis van de Letteren
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Huis van de Letteren peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers