Titre

Zo zag ik Indonesie - Over o.m. Djakarta - Hadji Agus Salim - Sutan Sharir - Chinezen - Kalimantan Barat - Vorstenlanden - Bali - Tretes - Flores - Java - Palembang - Muara Enim - Padang - Minangkabau - Medan - Toba meer.

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

s-Gravenhage / Bandung Uitgeverij W. van Hoeve, gebonden. Voor inhoud zie scan.

Prix

7,50(Excl. toute livraison)

Détails

1956, 1e druk

Plus d'informations
Jef Last kwam uit een katholiek milieu. Hij ging Chinese letteren studeren in Leiden, maar brak zijn studie na enkele jaren af. Aanvankelijk ging hij werken als assistent-bedrijfsleider van de ENKA in Ede. Dat botste echter met zijn sterke politieke bewogenheid; hij was al jong lid geworden van de Sociaal-democratische Arbeiderspartij en de Arbeiders Jeugdcentrale. Hij nam ontslag en begon aan een avontuurlijk leven waarin hij veel reisde. In de tweede helft van de jaren twintig begon hij aan zijn schrijverscarrière. Aanvankelijk schreef hij vooral gedichten. Zijn debuut was de dichtbundel Bakboordslichten (1926). Ook zijn geschriften getuigen van zijn politieke bewogenheid; zijn gedichten waren uitgesproken links en revolutionair van signatuur. Vanaf 1930 begon Jef Last de aandacht te trekken met ruim opgezette romans, en verkreeg hij landelijke bekendheid met Partij remise (1933) en Zuiderzee (1934), die beide beschouwd kunnen worden als voorbeelden van Nieuwe Zakelijkheid in de Nederlandse literatuur en Een huis zonder vensters (1935).

Last verliet de revisionistische sociaaldemocratie om lid te worden van Sneevliets Revolutionair Socialistische Partij. Met zijn vriend André Gide reisde hij in de zomer van 1936 naar de Sovjet-Unie. Het tweetal werd groots ontvangen, maar doorzag de georganiseerde hulde en keerde ontgoocheld terug naar het westen. Veel later zou Last een boek schrijven over zijn vriendschap met Gide. In datzelfde jaar verscheen zijn dichtbundel De bevrijde Eros, waarin zijn homoseksuele kant duidelijk naar voren trad.

Last streed mee in de Spaanse Burgeroorlog in de Internationale Brigades, waar hij aan de zijde van de wettige regering van de Spaanse republiek zou vechten, tegen de fascistische partij van generaal Franco. Daardoor verloor hij zijn Nederlanderschap wegens krijgsdienst voor een vreemde mogendheid. Kort na de Tweede Wereldoorlog kreeg hij het weer terug.

Het eind van de jaren dertig was weer een periode van sterke literaire activiteit van Jef Last. Met zijn romans De Spaansche tragedie, De laatste waarheid en De vliegende Hollander timmerde hij weer aan de weg, evenals met het in 1941 verschenen boek Elfstedentocht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij, in 1941, mede-oprichter van de ISB-versie (Internationale Socialistische Beweging) van het verzetsblad De Vonk, niet te verwarren met het gelijknamige verzetsblad van de CPH (Communistische Partij Holland), dat na de oorlog nog tot 1952 werd voortgezet als De Vlam.

Jef Last woonde van 1950 tot 1953 in Indonesië en met name in Singaraja (Bali), waar hij als leraar aan een middelbare school werkte. Hij was bevriend met president Soekarno en met Mohammed Hatta.
Images
Last (Den Haag, 2 mei 1898 – Laren, 15 februari 1972), Josephus Carel Franciscus (Jef) - Zo zag ik Indonesie - Over o.m. Djakarta - Hadji Agus Salim - Sutan Sharir - Chinezen - Kalimantan Barat - Vorstenlanden - Bali - Tretes - Flores - Java - Palembang - Muara Enim - Padang - Minangkabau - Medan - Toba meer.
Last (Den Haag, 2 mei 1898 – Laren, 15 februari 1972), Josephus Carel Franciscus (Jef) - Zo zag ik Indonesie - Over o.m. Djakarta - Hadji Agus Salim - Sutan Sharir - Chinezen - Kalimantan Barat - Vorstenlanden - Bali - Tretes - Flores - Java - Palembang - Muara Enim - Padang - Minangkabau - Medan - Toba meer.
Ponsava Books Leidschendam

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ponsava Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ponsava Books
  • Après votre commande vous et Ponsava Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ponsava Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ponsava Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

Nouveaux livres dePonsava Books

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers