Titre

Eye Love

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

van der Elken

Prix

32,50(Excl. toute livraison)

Détails

Hardcover in goede staat

Plus d'informations
Eduard (Ed) van der Elsken (Amsterdam, 10 maart 1925 – Edam, 28 december 1990) was een Nederlandse fotograaf en cineast. Hij groeide op in Betondorp waar zijn vader meubelmaker was.

(Bron: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.)
Alles van Ed van der Elsken


Toon minder


Samenvatting

Het eerste boek van Ed van der Elsken volledig in kleur, voornamelijk gebaseerd op zijn reizen voor het maandblad Avenue, verscheen in 1977. Uitgangspunt voor dit boek was de liefde, vooral de liefde tussen man en vrouw zoals die overal ter wereld wordt beleefd. Halverwege verandert het onderwerp naar de strijd om het bestaan, die mannen en vrouwen in solidariteit (of als individu) beleven. De menselijkheid en betrokkenheid die zo kenmerkend is voor het werk van Van der Elsken, boeit en verbluft nog steeds en daarom verdient juist deze uitgave een herdruk.
Net als voor het boek Amsterdam! zijn alle oorspronkelijke dia's schoongemaakt, gescand en minutieus bewerkt met een nieuwe techniek die het restauratie atelier van het Nederlands Fotomuseum heeft ontwikkeld. Deze heruitgave toont Van der Elskens werk in de beste kwaliteit.



Recensie(s)

Honderden schitterende kleurenfoto's van de beroemde fotograaf en cineast (1925-1990) van velerlei mensen in uiteenlopende leefomstandigheden. De foto-afmetingen varie͏̈ren van zeer groot (28 x 45 cm) tot zeer klein (4 x 5 cm). Onder aan de bladspiegel staat in vrij grote letter een korte, persoonlijke toelichting van Van der Elsken. De foto's zijn gemaakt over de gehele wereld en geven een indrukwekkkend beeld van het leven, dat zich afspeelt tussen onthutsing en verrukking. Deze derde druk is uitgegeven door Uitgeverij Lecturis en Uitgeverij Bas Lubberhuizen in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, dat het archief van Van der Elsken beheert. Achterin een overzicht van een selectie van de foto's op klein formaat en in zwart-wit, met begeleidende tekst in het Engels en het Frans.

Redactie
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers