Titre

Voor een Verloren Soldaat

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

De Arbeiderspers

Prix

8,50(Excl. toute livraison)

Détails

Pap[erback in goede staat

Plus d'informations
'Iemand zoenen betekent dat je hem houdt; Wolt had me stijf in zijn armen gehouden alsof hij me plat wilde drukken. Waarom deed hij dat, hij kende me niet eens... Ik knijp mijn ogen dicht en probeer te slapen. Niet aan 'dat' denken... Is het slecht als iemand een stijve heeft?' Alles is verwarrend voor Jeroen, die in 1945 als elfjarige Amsterdamse jongen op het Friese platteland de bevrijding beleeft. De Amerikaanse soldaat Wolt dwingt hem tot intiem lichamelijk contact. De soldaat doet hem pijn, Jeroen is weerloos, maar voelt zich ook trots, uitverkoren. Als hij bijna veertig jaar later een stoet Canadese oud-strijders Amsterdam ziet binnentrekken, brengt de herinnering aan de verloren soldaat hem opnieuw in verwarring.
'De lezer wordt bij de keel gegrepen; Van Dantzigs proza kan wurgend zijn.' - Diny Schouten in VRIJ NEDERLAND

'Door zijn intensiteit en verborgen verdriet moeilijk overtrefbaar.' - Wim Sanders in HET PAROOL

Rudi van Dantzig (Amsterdam, 1933) is een wereldberoemd choreograaf. In Voor een verloren soldaat vertelt hij zijn eigen aangrijpende oorlogsherinnerigen. Voor een verloren soldaat werd in 1986 bekroond met de Geerijan Lubberhuizenprijs.


Toon minder


Recensie(s)




De wereldberoemde choreograaf en artistiek leider van het Nationaal Ballet Rudi van Dantzig ontpopte zich in zijn eerste boek als een begaafd auteur. Zijn herinneringen als oorlogskind dat een jaar in Friesland bij een gezin wordt ondergebracht tot een paar maanden na de bevrijding, worden zeer subtiel, met een fijn gevoel voor de psychologie, een groot inlevingsvermogen, een sterke verbeeldingskracht en een trefzekere stijl verwoord. Vooral de cruciale passages waarin de kinderlijke onschuld van de hoofdpersoon het aflegt tegen de kracht van een Amerikaanse soldaat, waardoor het kind zich bewust wordt van zijn eigen homoseksualiteit - een inwijding die het verdere leven zal bepalen - worden uiterst terughoudend, smaakvol en voor niemand afstotend beschreven. Dit boek zal een groot publiek aanspreken vanwege de vermenging van de verschillende problematieken: de oorlog, het kindleven, de ontluikende seksualiteit, en vanwege de heldere voor iedereen toegankelijke en zeker meeslepende stijl van de auteur. Pocketeditie, normale druk, volle bladspiegel.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers