Titre

Al die verloren paradijzen ... / van en over Louis Couperus

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789021452647

Éditeur

Querido s Uitgeverij BV, Em.

Prix

10,00

Détails

Soft cover, 2001, 399pp, illustraties, Goede staat, lichte ezelsoor bovenhoek kaft,

Plus d'informations
Samenvatting
Met boeken als Een zuil in de mist (1981) en Louis Couperus, een biografie (1987) heeft Frédéric Bastet een hoofdrol gespeeld in de Couperus-revival van de laatst vijfentwintig jaar. Tal van nieuwe gegevens over het leven en het werk van de beroemdste Haagse auteur zijn door hem ontdekt en als stukje van een legpuzzel tot een samenhangend beeld gemaakt. De huidige populariteit van Couperus en de visie op zijn persoon en werk zijn in hoge mate bepaald door het onderzoek van Bastet. In een even heldere als fijnzinnige stijl heeft hij nieuwe en verassende portretten geschilderd van de vader van Couperus, de mysterieuze vriend 'Orlando' en ander personen uit de omgeving van de schrijver. De biografische achtergrond van romans als Eline Vere, Metamorfoze en De boeken der kleine zielen zijn voor het eerst door hem belicht.Na het verschijnen van de biografie is hij doorgegaan met het houden van lezingen en het publiceren van artikelen over Couperus. Zo ontdekte hij een aantal onbekende brieven van Couperus, die hij in twee publicaties toelichtte. Als eerste vestigde hij de aandacht op de bronnen van Couperus' vroege poëzie en op de invloed van Couperus' zwager Gerard Valette op De stille kracht. Voor zeven romans van Couperus beschreef Bastet toelichtende nawoorden en gaf hij in de loop der jaren verschillende aanvullingen op de biografie.Ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van Bastet zijn deze verspreide publicaties over Couperus bijeengebracht. De bundel Al die verloren paradijzen? is net als Een zuil in de mist verrassend gevarieerd en getuigt opnieuw van een grote bewondering voor Couperus. Als geen ander weet Bastet de wereld van Louis Couperus op te roepen en inzicht te geven in het onvergankelijke werk van de Hagenaar.

Recensie(s)
Opnieuw een lijvig boek van prof. Frederic Bastet met wetenswaardigheden over Louis Couperus: een rijke verzameling opstellen, bijdragen, redevoeringen, voor- en nawoorden van Bastet - alle eerder, doch zeer verspreid, gepubliceerd tussen 1983-1999. Wie nog niet verzadigd is van leven en werken van Couperus na het verslinden van Bastets onvolprezen en bekroonde biografie uit 1987 (de 'Couperus-Bijbel'), kan rekenen op nieuwe feiten en meer petit-histories. Op boeiende wijze en in zwierige schrijftrant weet de biograaf, net als Couperus zelf, soms van vrijwel 'niets', nog 'iets' te maken. Deze uitgave is voorbeeldig wetenschappelijk verantwoord en voorzien van een perfect notenapparaat en register. Het wat duffe en somber aandoende omslag is in tegenspraak met de bloemrijke inhoud. Met zwart wit illustraties; kleine druk.
Images
Bastet, F.L. - Al die verloren paradijzen ... / van en over Louis Couperus
Bastet, F.L. - Al die verloren paradijzen ... / van en over Louis Couperus
Jade Mania Alkmaar

Verscheidene boeken, modern, klassiek, antiek, als nieuw en boeken die zijn gelezen.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Jade Mania.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Jade Mania
  • Après votre commande vous et Jade Mania recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Jade Mania
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Jade Mania peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers