Titre

Herinneringen Van Moskou naar de Zwarte Zee - 1919

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789061434276

Éditeur

Pegasus,

Prix

12,50

Détails

2017 / paperback / 231 pag. / 381 gram / gelezen en in goede staat

Plus d'informations
Net als het overgrote deel van de Russische intelligentsia verwelkomde Teffi de revoluties van 1905 en 1917. Na de machtsovername door de Bolsjewieken in 1918 werd echter al snel duidelijk dat zij, met haar adellijke afkomst en haar onafhankelijke, scherpe geest, groot gevaar liep te worden gearresteerd.
Toen ze in 1919 uit Moskou vertrok had Teffi nog goede hoop om binnen afzienbare tijd terug te keren. De strijd tussen de 'Witten' en het Rode Leger was immers nog lang niet beslecht. Maar het liep anders: na omzwervingen door Zuid-Rusland en Oekraïne verliet ze Rusland, om er nooit meer terug te keren.
Nadezjda Aleksandrovna Lochvitskaja (1872-1952), zoals Teffi officieel heette was in het Rusland van voor de Revolutie een gevierd auteur, wier humoristische schetsen en columns hoog gewaardeerd werden.
'Herinneringen' vormt qua omvang het grootste prozawerk van Teffi . Zij slaagt er in om met een lichte toon een indringend beeld te scheppen van de woelige, soms gruwelijke jaren rond de Russische Revolutie, en van het levenslot van vele van haar landgenoten op de vlucht.

Recensie(s)
Nadezjda Lochvitskaja schreef onder het pseudoniem Teffi (1872-1952). In het Westen is zij zo goed als onbekend, maar in het Rusland van voor de revolutie van 1917 was zij een gevierde auteur en columniste. Net als veel leden van de culturele elite steunde Teffi de revolutie, maar al sneI liep ze het gevaar te worden gearresteerd wegens haar uitgesproken mening. In dit boek beschrijft zij haar vlucht uit Moskou in 1919. De burgeroorlog tussen de Bolsjewieken en de Witte contrarevolutionairen was in volle gang. Via Kiev en Odessa vluchtte zij naar de Zwarte Zee en uiteindelijk naar Constantinopel. Teffi schrijft met een opmerkelijk luchtige en humoristische toon over de chaos en verschrikkingen van de burgeroorlog. Zij is een scherpe observator van het menselijk gedrag in een extreme situatie. Met ironie beschrijft Teffi de Russische elite die op de vlucht probeert de schijn op te houden. Een indrukwekkend tijdsdocument van een land in chaos en oorlog. Met een nawoord van de vertaler en verklarende eindnoten.
Images
Teffi     Nadezjda Aleksandrovna Lochvitskaja - Herinneringen   Van Moskou naar de Zwarte Zee - 1919
Teffi     Nadezjda Aleksandrovna Lochvitskaja - Herinneringen   Van Moskou naar de Zwarte Zee - 1919
Teffi     Nadezjda Aleksandrovna Lochvitskaja - Herinneringen   Van Moskou naar de Zwarte Zee - 1919
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers