Titre

Vijfduizend jaar overleven op de rand van de hondsrug / kroniek van een streekje in Midlaren

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789070462345

Éditeur

uitgeverij Philippe Boucher

Prix

39,50(Excl. toute livraison)

Détails

2013, Gebonden, ongelezen

Plus d'informations
EEN KLEINE VRAAG HEEFT SOMS GROTE GEVOLGEN.
Marianne van Albada werd ooit gevraagd een klein stukje te schrijven over het verleden van het streekje rond het 'Heijveen' in Midlaren. Zo begon een speurtocht naar de historie van dit deel van de Hondsrug en daarmee naar die van heel (Noord-) Drenthe. Zeven jaar lang verdiepte ze zich in oude landkaarten, reisverslagen, verhalen van oude bewoners, archeologische vondsten en archiefstukken. Zo ontstond een boek, dat te lezen is als een roman, maar dat tegelijkertijd heel veel interessante gegevens bevat over het verleden van Drenthe.
Rode draad door het hele boek heen, is het 'Heijveen'. Hoe ontstond het huidige landschap? Welke elementen in dat landschap vertellen nog iets over dat ontstaan en over de gebeurtenissen die er plaatsvonden? Welke mensen woonden er en hoe hielden ze zich staande in de loop van de geschiedenis? Hoe ging het er aan toe tijdens de oorlogen met de bisschop van Utrecht en later de bisschop van Munster (Bommen Berend). Heden, verleden en prehistorie zijn verweven tot één geheel, waarvan de weerklank nog steeds is terug te vinden in het Drentse landschap van nu. Nog steeds worden Mammoet botten opgegraven die getuigen van hun aanwezigheid 45.000 jaar geleden, toen de Noordzee nog droog was en door hen begraasd werd. Wie dit boek gelezen heeft, zal met andere ogen om zich heen kijken, wanneer hij een wandeling rond het 'Heijveen' maakt, of daarna via het 'Pieterpad' zijn weg vervolgt langs de eeuwenoude route over de Hondsrug, die ooit al door rendierjagers vlak na de laatste ijstijd werd gevolgd.
Een zeer actueel boek nu het Geopark de Hondsrug door UNESCO is erkend
Images
Albada, Marianne van - Vijfduizend jaar overleven op de rand van de hondsrug / kroniek van een streekje in Midlaren
Albada, Marianne van - Vijfduizend jaar overleven op de rand van de hondsrug / kroniek van een streekje in Midlaren
Philippe Boucher Midlaren

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Philippe Boucher.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Philippe Boucher
  • Après votre commande vous et Philippe Boucher recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Philippe Boucher
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Philippe Boucher peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers