Titre

Fred Bervoets 2015-2019

Auteur
Éditeur

De Zwarte Panter, Antwerpen, Hannibal Kannibaal , 2019

Prix

35,95

Frais de livraison

€ 6,99

Détails

HB, 300 x 249 mm, 128 pages, ..E/ NL edition. ISBN 9789492677907.

Plus d'informations
Fred Bervoets (1942) is een legende in de Belgische kunstwereld en wordt op handen gedragen door de jonge generatie kunstenaars. Al jarenlang maakt hij zowel muurvullende, drukbevolkte werken als zeer ambachtelijke prenten, waarvoor hij een eigen techniek ontwikkelde. Hoewel zijn spontane en gestuele stijl misschien in de lijn ligt van het expressionisme, het fauvisme of de Cobra-kunst, is Bervoets bovenal een eigenzinnige kunstenaar, die compromisloos zijn eigen weg volgt en zijn verbeelding de vrije loop laat. Een simpele anekdote van een vriend op caf kan de aanleiding zijn tot een werk, waarin het verhaal nieuwe proporties aanneemt en zijn eigen wendingen kiest. Ook zijn persoonlijke leven resulteert vaak in een zelfportret of ander kunstwerk, overgoten met de nodige zelfspot en ironie. Bervoets laat alledaagse gebeurtenissen uitgroeien tot kleine mini-universums met hun eigen regels en wetten. De horror vacui van zijn grote schilderijen verbergt ontelbare details, die stuk voor stuk bijdragen aan het verhaal. De werken van Bervoets ogen speels, maar zijn dat nooit zonder een zweem van melancholie. Zijn karikaturistische figuren moeten zich overeind houden in een bouwvallige wereld. Ze doen dat door zich volledig over te geven aan het leven en met de nodige humor. Dit boek verzamelt het werk van Fred Bervoets van 2015 tot 2019, inclusief zijn recentste serie Night Drawings. Het kwam tot stand in nauwe samenwerking met De Zwarte Panter, de galerie die de kunstenaar al een halve eeuw onder haar vleugels heeft en waar een expo van Bervoets loopt van 17 januari tot 14 april 2019.
Images
Paul Huvenne - Fred Bervoets 2015-2019
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers