Titre

Testament van Tyndale.

Auteur
Éditeur

Turnhout, Brepols, 2002

Prix

32,00

Détails

Hardback, 201 p., 70 b/w ill. 16 colour ill., 220 x 280 mm, nieuw. ISBN 9789056220457.

Plus d'informations
Tyndale's Testament vertelt het verhaal van hoe een geleerde uit Oxford een stem gaf aan de boerenjongen, en hoe zijn erfenis in het Engels als wereldtaal en in het politieke en religieuze gedachtengoed van onze moderne wereld blijft doorleven. In Antwerpen werden tijdens de vroege Reformatie talrijke teksten gedrukt die cruciaal zouden blijken voor onze cultuurgeschiedenis. De bijbelvertalingen van Tyndale (c. 1494-1536) nemen een prominente plaats in binnen dit corpus. Dankzij de relatief tolerante houding van de Antwerpse magistraten werd het mogelijk dergelijke publicaties op de markt te brengen. Niettemin werd Tyndale uiteindelijk toch aangehouden door wapendragers van Karel V en als ketter in Vilvoorde op de brandstapel geplaatst. Zijn vertalingen van het Nieuwe Testament (Worms, 1526; Antwerpen, 1534, 1535, 1536) en de Pentateuch (Antwerpen, 1530) zouden een diepgaande invloed blijven uitoefenen op latere Engelse bijbels en langs deze weg ook op de verdere ontwikkeling van taal en cultuur in de Engelstalige wereld. Het Testament van Tyndale bevat bijdragen van internationaal bekende specialisten. Het boek plaatst de verwezenlijkingen van Tyndale niet enkel in de onmiddellijke omgeving van Antwerpen als metropool van handel en boekdrukkunst, maar ook in een ruimere culturele en intellectuele context, waarin Erasmus en Luther sleutelfiguren waren. Het bestudeert de overname van het werk van Tyndale in latere Engelse vertalingen via de Coverdale-bijbel (Antwerpen, 1535) en geeft een overzicht van de erkenning die aan Tyndale in de loop der tijden gegeven werd als vader van de moderne Engelse bijbelvertaling en de Anglo-Amerikaanse evangelische traditie. Dit boek wordt gepubliceerd ter gelegenheid van de Vierde Internationale Tyndale-conferentie in de Lessius Hogeschool in Antwerpen. Het bevat ook de catalogus van een grootschalige tentoonstelling (3 september - 1 december 2002) in het Museum Plantin-Moretus, waarvan het archief opgenomen werd op de UNESCO-lijst van het culturele werelderfgoed. De publicatie is rijk geillustreerd met meer dan honderd afbeeldingen (waarvan 10 in kleurendruk). Het bevat onder meer een volledige weergave in kleur van de enige overblijvende titelbladzijde van het eerste Engelse Nieuwe Testament in druk, uit het unieke exemplaar dat bewaard wordt in de Wurttembergische Landesbibliothek in Stuttgart.
Images
P. Arblaster, G. Juhasz, G. Latre (eds.) - Testament van Tyndale.
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers