Titre

De ordening

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789023412335

Éditeur

De Bezige Bij - paperb.

Prix

2,25(Excl. toute livraison)

Détails

2003, vijfde druk 316pp i.g.st.

Plus d'informations
Samenvatting
Als vakantiebaantje ordent de jonge Stella Verstarre de archieven van een weduwe uit het Gooi. Met groeiende fascinatie leest Stella de stapels brieven, dagboeken en documenten, waarin zich een allesbehalve brandschoon verleden aftekent. Tussen de oude dame en Stella ontstaat een vriendschap die ruw wordt verstoord als de mysterieuze Andreas de villa van de weduwe betreedt. Meer en meer raakt Stella verstrikt in een duivels en wreed complot. Is er voor haar nog een weg terug?
Recensie(s)
In deze roman van Van Beijnum (1954) neemt een jonge vrouw, de ideaalloze, bijna nihilistische Stella, na de afronding van haar studie filosofie een baantje aan. In een kapitale Gooise villa begint zij met de ordening van het prive-archief van de weduwe De Heus Verolmen. Deze weduwe is gemodelleerd naar de beruchte weduwe Rost van Tonningen. Van Stella zou je als lezer verwachten dat zij krachtig stelling neemt tegen het NSB-verleden van de weduwe, een verleden waarin de weduwe is blijven leven en waaraan zij onvoorwaardelijk trouw blijft. Dat doet de het verleden reconstruerende Stella echter nauwelijks, wat -zeker in spiegeling met de radicale, doelgerichte acties van haar broer- vragen oproept over morele stellingnamen en politieke correctheid. Deze vragen worden des te dwingender wanneer de raadselachtige kleinzoon van een vriend van de weduwe op zeer eigen wijze met het verleden aan de haal gaat. Met 'De ordening' -de betekenis van de titel reikt veel verder dan die van de ordening van het archief- heeft Van Beijnum een fascinerende roman geschreven, een roman die bovendien een illustratieve bijdrage kan leveren aan de literaire werkelijkheidsdiscussie.
Images
Beijnum, Kees van - De ordening
Achterboek Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Achterboek.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Achterboek
  • Après votre commande vous et Achterboek recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Achterboek
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Achterboek peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers