Titre

De vuurwerkmeester

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789023418672

Éditeur

Bezige Bij, De

Prix

12,50

Détails

2005 / gebonden met SO / 301 pag. / 528 gram / gelezen en in goede staat

Plus d'informations
In dit boek beschrijft hij de rijk geschakeerde geschiedenis van een Antwerps familiebedrijf, dat deel uitmaakt van de oudste vuurwerkmakers van Europa. Met als achtergrond de stad Antwerpen schetst de roman een boeiend beeld van de ontwikkelingen van het bedrijf in een geglobaliseerde wereld en hoe de familie generaties lang weet stand te houden tegen de druk van commercie.
Chris De Stoop is journalist bij het weekblad Knack. Hij schreef eerder de bestseller Ze zijn zo lief, meneer. Zijn boeken verschijnen bij Uitgeverij De Bezige Bij.

Recensie(s)
De 47-jarige Vlaamse auteur, journalist bij het weekblad Knack, werd bekend met informatieve boeken over maatschappelijke thema's als vrouwenhandel, illegalen, drugshandel, een soort 'narratieve onderzoeksjournalistiek'. Ook in deze roman blijft de researcher volop aanwezig. Hoofdfiguur Barbara Vidal, telg uit een oud Antwerps vuurwerkmakersgeslacht, wordt als baby 'getekend' door het vuurwerk. Ze verliest het zicht aan een oog, maar overcompenseert met het andere zodat ze als geen ander kleurnuances kan onderscheiden. Als de goedkope Chinese import de Europese vuurwerkmeesters dreigt uit te schakelen, reist ze naar vuurwerkstad in China. De auteur is erin geslaagd een intrigerende eigenzinnige vrouw neer te zetten die haar weg probeert te vinden in een bevreemdende ambachtelijke wereld die met verve wordt uitgetekend. De stevige spanningsboog, rake dialogen, vlotte vertelstijl en soepele integratie van narratieve en informatieve elementen maken dat deze wervelende roman een zeer brede lezersgroep kan aanspreken. Vrij kleine druk.
Images
Stoop, Chris de - De vuurwerkmeester
Stoop, Chris de - De vuurwerkmeester
Stoop, Chris de - De vuurwerkmeester
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers