Titre

KOKEN MET BEZIELING : de smaak van het jaar in 48 recepten

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789043518413

Éditeur

Uitgeverij Kok - 1e druk, 2011. ( Bijbels Culinair )

Prix

12,00

Détails

Hardcover boek met 48 recepten, geïll., 128pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )

Plus d'informations
: Eenvoudige duurzame seizoensrecepten voor 8 personen / kleine groepen.

Makkelijk te bereiden, gebruik maken van wat op dat moment in het seizoen verkrijgbaar is, geïnspireerd door christelijke tradities en symbolen. Dat is 'Koken met bezieling' in een notendop.
In 'Koken met bezieling' vinden we van de hand van Han Wilmink 48 recepten verdeeld over vier seizoenen. Vier seizoenen die alle kenmerkende eigenschappen hebben en als zodanig ook terug te vinden zijn in de recepten. Zo staat bijvoorbeeld de lente voor fris/zuur en de zomer voor zoet. De recepten per seizoen zijn onder te verdelen in voorgerechten, maaltijdsoepen, hoofdgerechten, eenpansgerechten, lunchgerechten en desserts. Elk recept is gebaseerd op pure, duurzaam verkregen producten.
Tini Brugge is verantwoordelijk voor de begeleidende informatieve tekst. Naast het openen van de Bijbelse provisiekast legt ze een link naar de kloostertradities, de symboliek van de seizoenen en het kerkelijk jaar. Kooktips en andere aanvullende ideeën maken het kookboek compleet.
Han Wilmink is naast predikant ook een gepassioneerd kok. Hij is de drijvende kracht achter de activiteiten van Bijbels Culinair en geeft workshops in het hele land. Daarnaast is hij auteur van 'Bijbels Culinair' en 'Koken met passie'.
Tini Brugge weet als geen ander in het leven van alledag op praktische wijze vorm te geven aan christelijk geïnspireerde spiritualiteit waarbij duurzaamheid centraal staat. Van haar hand verscheen onder andere 'Bloemen geven zin' en 'Hemelse spijzen'. //

Recensie(s) :
De 48 recepten in dit 'Bijbels culinair' kookboek illustreren de verbondenheid van voedsel met het joods/christelijk geloof. Op basis van duurzaam geteelde seizoensproducten wordt een interessante receptenverzameling gepresenteerd, ingedeeld volgens de vier seizoenen. De receptuur vraagt relatief veel tijd, is soms wat onduidelijk, en onnauwkeurig in aangegeven hoeveelheden; desondanks kan iedereen hiermee goed uit de voeten en zijn de resultaten 'puur' en daarbij lekker. Alle maaltijdonderdelen, dagelijks en feestelijk, zijn vertegenwoordigd (er wordt hierbij een link gelegd naar 'het kerkelijk jaar'). De recepten zijn voor acht personen: een bijbels getal en omdat een maaltijd gemotiveerd als groepsgebeuren wordt gezien. Zo staat het hele boek vol bijbelse symboliek: spiritueel christelijke inspiratie als basis voor de receptuur (ingredientenkeuze e.d. met uitleg over hun - eventuele - bijbelse betekenis). De diverse tips, ideeën en de vele overige wetenswaardigheden welke door de diverse 'koks' worden gepresenteerd, ronden het geheel af tot veel meer dan alleen een kookboek. Met literatuuropgave, websites en uitleg over diverse ingrediënten in recepten en hun bijbelse betekenis. De inhoudsopgave doet tevens dienst als register.
Maaszicht Maasbracht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!

Betaling na ontvangst boeken!

Betaling via PayPal is mogelijk!

SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!

PORTOKOSTEN:

NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.84 euro
Boek boven de 350 gram 4.50 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 6.25 euro //

BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 3.50 euro
Boek boven 350 gram 5.80 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 7.70 euro

ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.

Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Maaszicht.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Maaszicht
  • Après votre commande vous et Maaszicht recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Maaszicht
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Maaszicht peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers