Titre

Nieuwe ontwikkelingen in de Archeologische Monumentenzorg. Verslag van de studiedag georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond en de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek.

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

ROB Amersfoort

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Frais de livraison

Disponible

5 copies

Détails

1999. With 15 text-figures. Stiff wrappers. 52 pp. (Nederlandse Archeologische Rapporten, 20).

Plus d'informations
De wereld van de archeologische monumentenzorg is al een aantal jaren sterk in beweging. Niet alleen als gevolg van de implementatie van het verdrag van Malta, maar ook door allerlei andere ontwikkelingen is de zorg voor het archeologisch erfgoed meer in de publieke belangstelling gekomen en daardoor ook hoger op de politieke agenda.
Inhoudelijk is er bijvoorbeeld sprake van een betere afstemming tussen de verschillende disciplines die zich met het archeologische, gebouwde en historisch-geografische erfgoed bezighouden, bestuurlijk zijn provincies de archeologie steeds meer gaan zien als een belangrijk taakveld en in maatschappelijk opzicht is er een sterk groeiende belangstelling voor de archeologie. De Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek heeft een ontwikkeling ingezet waarbij de dienst zich omvormt tot kenniscentrum voor de archeologische monumentenzorg, terwijl een groot deel van het opgravingswerk voortaan door het Archeologisch Dienstencentrum wordt uitgevoerd.
Voor de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond, die in 1998 honderd jaar bestond, waren de vele nieuwe ontwikkelingen in de archeologie aanleiding om samen met de ROB op 28 augustus van dat jaar een studiedag te organiseren voor de leden van de KNOB.
Tijdens die dag hebben medewerkers van de ROB een schets gegeven van de vele nieuwe ontwikkelingen die zich voordoen en zijn enkele daarvan nader toegelicht. Uit de discussies bleek die informatie in een behoefte te voorzien. Dat was mede aanleiding voor de ROB om te besluiten de verschillende bijdragen te publiceren in deze bundel, zodat ook anderen daarvan kennis kunnen nemen.
Images
WILLEMS, W.J.H. (ed.). - Nieuwe ontwikkelingen in de Archeologische Monumentenzorg. Verslag van de studiedag georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond en de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek.
boekenkeldertje Mechelen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie boekenkeldertje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec boekenkeldertje
  • Après votre commande vous et boekenkeldertje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de boekenkeldertje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • boekenkeldertje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers