Titre

Havelte - rondom de Havelterberg - een archeologische kartering, inventarisatie en waardering.

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

ROB Amersfoort

Prix

7,50(Excl. toute livraison)

Frais de livraison

Disponible

4 copies

Détails

1992. With 10 text-figures & 1 folded map in front pocket. Stiff wrappers. 79 pp. (Nederlands Archeologische Rapporten, 14).

Plus d'informations
Met de formulering van de behoefte aan ca. 300 ha manoeuvreterrein, gelegen buiten het oefenterrein Havelte-West, was reeds in overleg met de Rijks Planologische Dienst een aantal varianten opgesteld. In het kader hiervan liet de projectgroep COT-minus Havelte, die belast is met het opstellen van een voorstel voor de locatie-keuze en waarin naast het Ministerie van Defensie de verschillende betrokken gedeconcentreerde rijksdiensten en de betrokken provinciale en gemeentelijke overheden zijn vertegenwoordigd, verschillende onderzoeken in het gebied uitvoeren. Een ervan was een archeologische inventarisatie die tot doel had meer inzicht te verschaffen in de archeologische waarden van het militaire oefenterrein Havelte-Oost. Hiervoor werd de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek (ROB) te Amersfoort ingeschakeld. Het onderzoek vond plaats vanuit het Biologisch-Archaeologisch Instituut (BAI) van de Rijksuniversiteit Groningen en werd door de auteur uitgevoerd in de periode 1 oktober 1986-1 mei 1987.

Het rapport werd medio 1987 aan het Ministerie van Defensie aangeboden. Ten behoeve van deze NAR-uitgave is het enigszins aangepast en geactualiseerd. Zo ziet het er na uit dat er een kentering is opgetreden ten aanzien van de locatiekeuze. Waren aanvankelijk alleen varianten in beeld, waarbij het COT-minus geheel c.q. het zwaartepunt binnen de grenzen van het huidige militaire oefenterrein Haveite-Oost zou komen te liggen, momenteel vindt er een herbezinning plaats en is het niet uitgesloten dat het COT-minus zal worden ingericht op cultuurland. Hierbij wordt gedacht aan een gebied in de omgeving van Kallenkote en Wapserveen. De uitkomst van de milieu-effectrapportage zal in belangrijke mate bepalend zijn voor het vaststellen van de exacte begrenzing. Daarbij is de claim komen te vervallen op het gedeelte van het oefenterrein dat op twee kilometer of meer ten oosten van de Van Helomaweg is gelegen.
Images
JAGER, S.W. - Havelte - rondom de Havelterberg - een archeologische kartering, inventarisatie en waardering.
boekenkeldertje Mechelen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie boekenkeldertje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec boekenkeldertje
  • Après votre commande vous et boekenkeldertje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de boekenkeldertje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • boekenkeldertje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers