Titre

Archeometrie in Nederland: wat voorbeelden.

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

ROB Amersfoort

Prix

3,50(Excl. toute livraison)

Frais de livraison

Disponible

8 copies

Détails

1990. Richly illustrated. Wrappers. IX & 82 pp. (Nederlandse Archeologische Rapporten, 9).

Plus d'informations
In 1987 kwam de Stichting ARCHON tot het formuleren van een speciaal aandachtsgebied technologie. Het begrip technologie kent hier twee betekenissen. Men kan denken aan de technologie van het verleden. Hoe verliepen productieprocessen van aardewerk, metaal, glas? Welke eigenschappen en factoren bepaalden de grondstofkeuze? Wat waren de ontwikkelingen in de productieprocessen? Hoe pasten deze processen in het heersende sociaaleconomische kader?

Men kan ook denken aan de huidige technologie. Dat wil zeggen het selecteren van in de natuurwetenschappen ontwikkelde methoden en technieken om deze toe te passen op archeologische materialen. Verwacht mag worden dat juist door toepassing van dit aspect van de technologie, het materiaalonderzoek, meer inzicht verkregen kan worden in de technologie van het verleden.

Actieve stimulering van het aandachtsgebied werd bevorderd door, naast de bestaande werkgemeenschappen, een dwarsverband archeometrie in te stellen. Dit dwarsverband heeft zich onder meer gemanifesteerd door het samenstellen van een boekje waarin alle mogelijke technieken en methoden op het terrein van datering, fysische en chemische prospectie en de mineralogische en chemische analyse worden besproken.
Het dwarsverband heeft voorts, op 16 september 1988, een archeometrische dag georganiseerd. Op deze dag werden in een zevental lezingen even zovele onderwerpen op het terrein van de archeometrie voor het voetlicht gebracht.

De dag ging vergezeld van een enquête onder de ruim 60 deelnemers waarin de mening werd gevraagd en de behoefte werd gepeild op het gebied van het onderzoek en het onderwijs in de archeometrie in Nederland.
Images
KARS, H. (ed.). - Archeometrie in Nederland: wat voorbeelden.
boekenkeldertje Mechelen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie boekenkeldertje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec boekenkeldertje
  • Après votre commande vous et boekenkeldertje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de boekenkeldertje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • boekenkeldertje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers