Titre

De Koran, zijn ontstaan en zijn inhoud

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

J.H.Kok Kampen. 1962. (Boeket-reeks)

Prix

1,50(Excl. toute livraison)

Détails

Nette pocket, 172 pag., de 1e paar pag. wat onderstrepingen

Plus d'informations
Samenvatting

DE KORAN ZIJN ONTSTAAN EN INHOUD
Er is in de Islamitische wereld geen boek met een grotere verspreiding en een groter gezag dan de Koran, waarin de eens door Mohammed gesproken woorden zijn samengebracht. Dr. Attema geeft in deze studie een gedegen inleiding tot de Koran. Na een levensschets van Mohammed behandelt hij het ontstaan van de Koran. De hoofdgedachten van het boek worden uitgebreid belicht en de plaats van Mohammed in de Islam komt naar voren. Bovendien schetst Attema de verhouding tussen Mohammed enerzijds en het bijbelse geloof anderzijds. Een uitstekend boek over de Koran wordt hierbij opnieuw uitgegeven.
Recensie(s)




Na een schets van Mohammeds leven en de geschiedenis van optekening en ordening worden de hoofdgedachten van de Koran weergegeven. Verschillende 'eigenschappen' Gods (gerechtigheid, enigheid) worden besproken als mede de relatie tussen de mens en God. De wetten (o.a. huwelijk, strafbepalingen) komen ter sprake als ook de plaats van Mohammed, diens verhouding tot de joden en christenen en bepaalde historische gebeurtenissen (de slag bij Badr, de inname van Mekka). Een interessante beschouwing over Mohammed en het fatalisme (en de invloed van de voor-islamitische dichters) staat aan het slot. Het zou een goede gedachte geweest zijn dit boek uit 1962 uit te geven voorzien van een nieuwe in- of uitleiding en een bibliografie. Bepaalde hoofdstukjes zouden genuanceerder geschreven hebben kunnen worden zoals bijv. dat over Mohammeds kennis van de Bijbel. Een kopje als 'heilige oorlog' zou beter hebben kunnen worden vermeden. Teneinde vertrouwd te raken met de inhoud van de Koran blijft dit boekje echter zeer nuttig en verdienstelijk.
(Biblion recensie, A. Wessels.)
Images
Attema , Dr. D.S. - De  Koran,  zijn ontstaan en zijn inhoud
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ankerboek.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ankerboek
  • Après votre commande vous et Ankerboek recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ankerboek
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ankerboek peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers