Titre

Zus

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Van Goor, 2011

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

Nette paperback, 147 pag., ISBN 9789047506010

Plus d'informations
Samenvatting

Soms wou ik dat je herinneringen kon vergeten, uit je geheugen kon verbannen. Maar ze vinden steeds een weg terug. Ze achtervolgen me via een geur in mijn neus of een geluid door mijn oor.

Ze vermommen zich als oude knikker of knuffel of kinderboek en duiken onverwachts op onder mijn bed. Onze tent lijkt wel een opslagplaats voor herinneringen. Hij staat er bol van. Mirjam heeft tentarrest. Ze kampeert met haar ouders op het eiland waar ze elk jaar naartoe gaan. Toch is dit jaar alles anders. Mirjams zus Stine is er voor het eerst niet bij.

Vanuit de tent schrijft Mirjam een lange brief aan Stine. Daarin vertelt ze hoe zij en haar ouders naar het eiland gingen, maar ze geen van drieën wisten hoe vakantie vieren zonder Stine eigenlijk moest. Hoe ze de jongens van de vorige keer weer tegenkwam. Hoe die plannen maakten om de oude schuur te kraken. En wat er daar gebeurde…

Tijdens het schrijven wordt Mirjam achtervolgd door herinneringen aan het afgelopen schooljaar. Is het haar schuld dat Stine niet mee kon op vakantie? Had ze een beter zusje moeten zijn?
Recensie(s)

Het verhaal bestaat uit een lange brief van de 13-jarige Mirjam aan haar een jaar oudere zus Stine, die niet met Mirjam en haar ouders op kampeervakantie is. Op het moment dat ze begint te schrijven heeft Mirjam 'campingarrest'. Waarom Stine er niet bij is en Mirjam niet van de camping af mag, wordt de lezer beetje bij beetje duidelijk gemaakt. De puzzelstukjes vallen aan het eind van het verhaal op hun plaats. Een knap opgebouwde psychologische roman, op originele en aangrijpende wijze uitgewerkt, over verschillende karakters in een gezin, de harde wereld van school, erbij horen of apart staan, schuldgevoel en niet uitgekomen verwachtingen tussen twee zussen. Hiervoor springt Mirjam in haar brief voortdurend heen en weer tussen heden en verleden. De manier waarop de auteur (1977) in haar jeugdboekendebuut de spanning in het verhaal opbouwt, onheilspellende gebeurtenissen aankondigt, ingewikkelde zaken in beeldspraak vervat en de hoofdpersoon inzicht laat formuleren in zichzelf, in anderen en in de onlosmakelijke verbondenheid met haar zus, is bewonderenswaardig. Vanaf ca. 13 jaar.
Images
Parlevliet , Sanne - Zus
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ankerboek.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ankerboek
  • Après votre commande vous et Ankerboek recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ankerboek
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ankerboek peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers