Titre

Roofdieren

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

De Geus

Prix

8,50(Excl. toute livraison)

Détails

Hardcover Als nieuw

Plus d'informations
Roofdieren omspant ruim dertig jaar onafhankelijkheid van Angola. Een bewogen tijd, vooral getekend door een bloedige burgeroorlog. Roofdieren is de smeuïge geschiedenis van Vladimiro Caposso, een self-made man. Deze gewiekste aartsopportunist weet steeds op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, voordelige handeltjes te beginnen en de gunstigste contacten te leggen. Via een chauffeursbaan werkt hij zich op tot het management van een belangrijke sportvereniging. Wat begint met het zichzelf toekennen van vette commissies bij transacties voor derden, eindigt in een imperium van bedrijven waar hij aan de touwtjes trekt. Pepetela schetst, tegen de achtergrond van het onrustige Angola, het verhaal van Caposso en zijn minder bevoorrechte landgenoten. Een prachtig relaas, geschreven door een rasverteller, over de ondergang van idealen.


Toon minder


Recensie(s)




Een jonge Angolees uit een arm milieu op het platteland komt naar de hoofdstad en weet via klusjes en steeds belangrijker banen zich op te werken tot multimiljonair. Daarvoor gebruikt hij allerlei, meest illegale middelen en methoden. Hij misbruikt zijn lidmaatschap van een politieke socialistische partij, gaat om opportunistische motieven een kerkelijk huwelijk aan, maakt vrienden en vriendinnen, maar laat ze op schaamteloze wijze weer vallen als dat voor hem voordeel oplevert. Hij manipuleert zo vriend en vijand om tot zijn doel om steenrijk te worden te geraken. Dit levensverhaal wordt gesitueerd in de tumultueuze geschiedenis van Angola: marxistisch, anarchistisch, bureaucratisch, maar bovenal corrupt. De auteur beschrijft met scherpe pen het totaal verrotte staatssysteem, het nepotisme van de machthebbers, de vriendjespolitiek, maar zonder een waardeoordeel te geven: hij beschrijft corruptie als een (schijnbaar) geaccepteerde levenswijze. Een meedogenloos scherpe beschrijving van een failliet systeem, verteld door een rasverteller (1941, oud-minister van onderwijs van Angola). Dit boek verdient een grote lezerskring.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers