Titre

De Uitdagfing van het Denken

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Karakter B.V.

Prix

22,50(Excl. toute livraison)

Détails

Hardcover Als nieuw

Plus d'informations
De uitdaging van het denken biedt een zeer toegankelijke inleiding in de Westerse filosofie aan de hand van een thematische behandeling van de klassieke onderwerpen: kennistheorie, metafysica, ontologie, logica, wetenschapsfilosofie, ethiek, sociale en politieke filosofie en esthetica. Van elk onderwerp wordt helder uitgelegd wat het kernvraagstuk is, wat de historische context is en welke filosoof de belangrijkste bijdrage eraan heeft geleverd. Vervolgens wordt van elk thema de actuele context aangetoond, veelal aan de hand van een onderwerp uit de huidige maatschappelijke discussie (met als eindpunt de huidige 'internetdemocratie').
De uitdaging van het denken probeert de lezer ertoe aan te zetten zelf de praktijk van het filosoferen op zich te nemen en aan de hand daarvan doordachte opinies te formuleren over de zaken die hem of haar werkelijk raken. Door middel van kennis, maar vooral van toepassing ('Wat kan ik hier zélf mee?') en met als doel bewustwording en inzicht.


Toon minder


Recensie(s)




Eerste boekuitgave van deze docent filosofie die cursussen en lezingen geeft. Dit boek wil een thematische inleiding in de Westerse filosofie zijn. Het opteert een praktische zoekhulp te zijn en vaardigheid in het filosoferen aan te kweken. Er hoort een interactieve website bij (www.karakteruitgevers.nl/deuitdagingvanhetdenken) waarop de lezer per hoofdstuk kan reageren op een stelling. De auteur behandelt achtereenvolgens de klassieke filosofische onderwerpen, te weten : kennistheorie, ontologie, metafysica, logica, wetenschapsfilosofie, ethiek en sociale en politieke filosofie. Hij legt het thema en de daarbij behorende belangrijkste wijsgeren begrijpelijk uit, zij het dat hij wel wat van de hak op de tak springt. De inhoud is redelijk, stijl en structuur zijn matig. Vaak worden actuele discussies aangehaald, zoals de aanslag van 11 september, het poldermodel of Pim Fortuyn. De uitgave is soms erg populistisch, het is geen hoogvlieger, maar heeft wel een lage drempel. Ook bruikbaar zonder de website. Gebonden; normale druk.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers