Titre

Kama Soetra / Vatsyayana

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789055133758

Éditeur

Verba - gebonden 26 x 29 cm

Prix

9,50(Excl. toute livraison)

Détails

2000, 192 blz. vrijwel in nieuwstaat

Plus d'informations
Samenvatting
Kama Soetra: bij die titel denkt men direct aan erotiek. Zelfs degenen die het boek nooit hebben gelezen weten, of menen te weten, dat het gaat om een verhandeling over de talrijke seksuele standen welke in de loop der tijden door de bewoners van India zijn ontdekt. En inderdaad: de Kama Soetra is een traktaat over de liefde dat omstreeks de 4de eeuw n.C. werd geschreven in het Sanskriet door een brahmaan, Vatsyayana geheten, die eigenlijk niets anders deed dan een samenvattend overzicht geven van een veel oudere leerstof welke al te vinden is in duizenden jaren oude gewijde en esoterische teksten en bovendien dagelijks in praktijk werd gebracht via het ritueel dat de intermenselijke verhoudingen regelde. Ondanks de erotische inhoud verwierf dit werk zich een belangrijke plaats in de Indiase religieuze literatuur. Want hoewel het hier ogenschijnlijk gaat om voorschriften die uitsluitend het liefdesgenot dienen, is het zoeken naar hartstocht en lichamelijke extase in de Kama Soetra alleen van belang voor zover zij opgesloten liggen in de eb en vloed des levens en zij uitmonden in de hoogste kennis. Deze onverkorte uitgave volgt nauwgezet de beroemde Engelse vertaling van Sir Richard Burton en is van een uitvoerige inleiding voorzien.
Toon minder
Recensie(s)
Al in 1994 is deze vertaling van Sir Richard Burton en F.F. Arbuthnot uit 1883 bÿ een andere uitgever op de Nederlandse markt gebracht als "De geïllustreerde Kama Sutra", toen in combinatie met andere, vergelijkbare teksten. Grotendeels zijn dezelfde, schitterende illustraties gebruikt, voornamelijk Arabische miniaturen. De verstrooiing en mogelijk inspiratie en lering zoekende lezer zal zich waarschijnlijk niet druk maken over het ontbreken van informatie over de herkomst van alle individuele klassieke sappige plaatjes en toch blijft dat jammer. Naast het effect van het werk als seksueel-erotische handleiding moet de beschrijving van rolmodellen, taken en verplichtingen als cultuurkost van zo'n tweeduizend jaar geleden gelezen worden, waarin de heersende klasse nauwelijks besef van zonde of ander seksueel schuldgevoel heeft. Die kastebewuste machocultuur doet inmiddels in zijn naïeve, dominante manier van uitbuiting van de onderschikte positie van vrouwen vaak onprettig aan. Het uitgebreide nawoord beschrijft de historie van de introductie van deze Hindoe-erotica in de Westerse (Engelse) wereld en de achtergronden van de toenmalige vertalers en producenten. Het is vervelend genoeg anoniem.
Images
Arbuthnot, F.F. & Sir Richard Burton (vertaling uit het Sanskriet) - Kama Soetra / Vatsyayana
Arbuthnot, F.F. & Sir Richard Burton (vertaling uit het Sanskriet) - Kama Soetra / Vatsyayana
Achterboek Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Achterboek.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Achterboek
  • Après votre commande vous et Achterboek recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Achterboek
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Achterboek peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers