Titre

Jihad De opkomst van het moslimfundamentalisme in Centraal-Azie

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789045008820

Éditeur

Atlas

Prix

10,00

Détails

2002 / paperback / 280 pag. / 390 gram / gelezen en in goede staat.

Plus d'informations
Centraal-Azië heeft een eeuwenoude islamitische traditie. Het sovjetregime van de twintigste eeuw onderdrukte deze godsdienst en verdeelde de verschillende volkeren uit de regio. De val van het communisme creëerde vijf onafhankelijke Centraal-Aziatische republieken: Oezbekistan, Kirgizië, Kazachstan, Turkmenistan, en Tadzjikistan waar de laatste jaren een nieuwe, gevaarlijke vorm van islamitisch fundamentalisme de kop opsteekt. Twee grote, extremistische groeperingen, de Hizb ut-Tahrir en de Islamic Movement of Uzbekistan {kk}imu{ekk} proberen de regeringen van deze republieken omver te werpen en een strenge moslimstaat te stichten.
Ahmed Rashid wist als eerste tot deze groeperingen door te dringen en geeft naast een huiveringwekkend portret een beklemmend en onthullend inzicht in de gecompliceerde geschiedenis van Centraal-Azië en de beangstigende connecties met andere radicale groeperingen als de Tsjetjeense rebellen, de Taliban en Osama bin Laden, die in hun nietsontziende strijd om de macht, de jihad, een gevaar vormen voor de stabiliteit in de hele wereld.
Recensie(s)
In een zeer helder geschreven boek wordt het verhaal verteld van de ontwikkelingen van de Islam in Centraal-Azie in die gebieden die tot rond 1989 nog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. De Islam van de moslims uit dit gebied is in sterke mate door een tolerante vorm van mystiek bepaald. Onder invloed van de internationale verhoudingen en bemoeienis van met name Rusland, de Verenigde Staten en China (een nieuw 'Game of Nations') treedt er een politisering van de godsdienst op. Na eerst iets over de geschiedenis van godsdienst en politiek verteld te hebben, de Islam in de Sovjet-Unie en de ontwikkelingen tijdens de eerste tien jaar onafhankelijkheid, worden de islamitische bewegingen beschreven sinds 1991. Een uitgebreide index verhoogt de bruikbaarheid van het boek over een gebied dat in deze 'oorlog tegen terreur' een sleutelrol speelt.
Images
Rashid, Ahmed - Jihad   De opkomst van het moslimfundamentalisme in Centraal-Azie
Rashid, Ahmed - Jihad   De opkomst van het moslimfundamentalisme in Centraal-Azie
Rashid, Ahmed - Jihad   De opkomst van het moslimfundamentalisme in Centraal-Azie
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers