Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

De Vrouw - de waarheid over het vrouwelijk lichaam

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789053338117

Éditeur

Prometheus,2004

Prix

5,50(Excl. toute livraison)

Disponible

3 copies

Détails

Zeer nette strakke paperback, 440 pag.,

Plus d'informations
In de loop der eeuwen is op een opmerkelijke manier aandacht besteed aan een van de raadselachtigste meesterwerken van de evolutie: het vrouwelijk lichaam. Met de helderheid en de uitbundige taalvirtuositeit die Natalie Angier tot een van de beste auteurs van de New York Times maakt, onderzoekt zij in De Vrouw de essentie van wat het betekent vrouw te zijn. Het resultaat is een magistraal boek over alles wat een vrouw tot een vrouw maakt.

Natalie Angier is verbonden aan de New York Times. Haar werk werd meermalen onderscheiden, onder andere met de Pulitzer Price.
Recensie(s)
In deze studie van de biologie van het vrouwzijn brengt de schrijfster theorieën en opvattingen naar voren uit de natuurwetenschappen, geneeskunde, evolutieleer, geschiedenis, beeldende kunst, literatuur, mythologie, antropologie, zoölogie, kennis van genetica, hersenen, hormonen. Het boek valt uiteen in twee delen. Het eerste is gericht op lichaamsdelen en beschrijft aard en functie van de eicel, het vrouwelijk chromosoom, de clitoris, baarmoeder, hysterectomie, orgasmen, borsten, moedermelk, eierstokken, ovariële cyclus. Het tweede deel is gericht op lichaamsfuncties: na een geschiedenis van de kennis van hormonen komen aan bod oestrogeen en begeerte, overgang en hormoontherapie, testosteron, vrouwelijke agressie, (vermeende) geslachtsbepaling van de hersenen, de noodzaak van spieren voor vrouwen en de chemie van de menselijke verbondenheid. Tot slot analyseert Angier enkele betogen van evolutiepsychologen, vecht hun visie op de vrouwelijke natuur aan en pleit zo voor een psychologie van de culturele evolutie. De auteur is verbonden aan de New York Times. Een op persoonlijke wijze, wetenschappelijk gefundeerd, vlot geschreven boek voor vrouwen én mannen over het vrouwelijk lichaam. Bevat register en uitgebreide literatuurlijst
Images
Angier, Natalie - De  Vrouw - de waarheid over het vrouwelijk lichaam
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Nouveaux livres deAnkerboek

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers