Titre

De Slavernij . ( Mensenhandel van de koloniale tijd tot nu . ) Elf miljoen slaven uit Afrika verrichtten gedurende drie eeuwen slavenarbeid op de plantages en in de huizen van blanke kolonisatoren in de Amerika's. Elf miljoen mensen, wier waarde -

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789460033346

Éditeur

Balans, Uitgeverij

Prix

20,00(Excl. toute livraison)

Détails

genaaide paperback in als nieuwe staat - 2917 - 1e dr 2011 - 229 p - 610 gr

Plus d'informations
- werd afgemeten aan hun werkkracht en uitgedrukt in geld. Deze elf miljoen hadden nog een naam, en een leven. Eén miljoen anderen stierven naamloos tijdens het transport naar de kust en de oversteek van Afrika naar Amerika.

Het aandeel van de Republiek der Nederlanden in deze handel bedroeg 5 procent van het totaal: zo'n 600.000 mensenlevens. Ook aan de andere kant van de wereld, in de Oost, was de Republiek bij slavenhandel betrokken.

Maar dit met taboes omgeven hoofdstuk uit onze vaderlandse geschiedenis is altijd weggemoffeld. Pas anderhalve eeuw na de afschaffing van de slavernij werd er een bescheiden (en ook nog omstreden) monument voor opgericht.

In het voetspoor van de succesvolle serie De Oorlog zal NTR-televisie vanaf september 2011 vijf zondagavonden de serie De slavernij uitzenden. Daarin wordt niet alleen het verhaal verteld van het Nederlandse aandeel in de transatlantische slavenhandel – vanaf het begin tot de afschaffing in 1863 – maar ook de actuele nasleep ervan, én het feit dat er anno 2011 nog evenveel mensen in moderne vormen van slavernij leven als er in de hele koloniale periode zijn verhandeld, komen aan bod.

Tegelijk met de serie zal het rijk geïllustreerde boek verschijnen, waarin de geschiedenis van slavernij op grond van persoonlijke historische documenten als dagboeken, brieven, scheepsjournaals en andere archiefstukken in al zijn facetten scherp aan bod komt: de angst, de pijn, het verzet en de overlevingsdrang, maar ook de hebzucht, het superioriteitsdenken en de gewetensbezwaren.


Het boek bij de televisieserie 'De Slavernij'*. Het bestaat uit vijf hoofdstukken met de volgende onderwerpen: slavernij in de menselijke geschiedenis van de Grieken tot nu, het verzamelen van de slaven aan de Afrikaanse kust, de organisatie van de slaventransporten over de oceaan, het leven op de plantages en de afschaffing van de slavernij met de actuele nasleep. Als bronnen worden veel persoonlijke historische documenten en andere archiefstukken gebruikt en aangehaald, waardoor je als lezer betrokken raakt bij de historische gebeurtenissen. Veel aandacht gaat uit naar het Nederlandse aandeel in de slavenhandel en slaven in de Nederlandse kolonien. Het boek is samengesteld door Carla Boos, tevens eindredactrice van de gelijknamige televisieserie. Diverse historici hebben een bijdrage geleverd aan het boek. Rijk geillustreerd met ruim honderd gekleurde of zwart-witte afbeeldingen; ook is een uitgebreide literatuurlijst toegevoegd. Een indrukwekkend boek waarin op betrokken wijze aan de hand van historische gegevens een beeld wordt geschetst van de geschiedenis van de slavernij. Geschikt voor een brede groep lezers.
Images
Boos , Carla . [ isbn 9789460033346 ]  2917 - De Slavernij . ( Mensenhandel van de koloniale tijd tot nu . ) Elf miljoen slaven uit Afrika verrichtten gedurende drie eeuwen slavenarbeid op de plantages en in de huizen van blanke kolonisatoren in de Amerika's. Elf miljoen mensen, wier waarde -
Boos , Carla . [ isbn 9789460033346 ]  2917 - De Slavernij . ( Mensenhandel van de koloniale tijd tot nu . ) Elf miljoen slaven uit Afrika verrichtten gedurende drie eeuwen slavenarbeid op de plantages en in de huizen van blanke kolonisatoren in de Amerika's. Elf miljoen mensen, wier waarde -
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie DE ESOTERIER.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec DE ESOTERIER
  • Après votre commande vous et DE ESOTERIER recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de DE ESOTERIER
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • DE ESOTERIER peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

Nouveaux livres deDE ESOTERIER

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers