Titre

Zo God het wil

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789048800452

Éditeur

Lebowski

Prix

10,00

Détails

2007 / paperback / 446 pag. / 549 gram / gelezen en in goede staat

Plus d'informations
De dertienjarige Cristiano Zena woont bij zijn vader Rino,een drinkende, werkloze, hardvochtige man, het soort dat je niet graag in het donker op straat tegenkomt. Maar Rino houdt van Cristiano en heeft zich vol overgave op zijn zoon gericht: vol tederheid en oprechtheid onderwijst hij hem in geweld en mishandeling.

Terwijl Rino samen met zijn vrienden Quattro Formaggien Danilo het plan heeft opgevat een pinautomaat op te blazen, om zo in hun dagelijkse behoeften te kunnen voorzien, kruisen hun wegen zich met die van Fabiana, het meisje op wie Cristiano heimelijk verliefd is, en haar vriendin Mariana. Wanneer het moment van de overval eraan komt, slaat de nacht om in een hallucinerende aaneenschakeling van rampen: een storm, een verkrachting, een dode. De redding moet komen van de meest onschuldige van allemaal: Cristiano.
Recensie(s)
De Italiaanse auteur (Rome, 1966) publiceerde verhalen, romans, essays en stripromans. Een verhalenbundel (Het Laatste Oudejaar van de Mensheid, 2003) en drie romans (Ik haal je op, ik neem je mee, 2004; Ik ben niet bang, 2001; Kieuwen, 1994) werden al eerder vertaald. Voor 'Zo God het wil' (Come Dio commanda, 2007) kreeg Ammaniti de Premio Strega. Drie bevriende werkeloze mannen en de 13-jarige zoon van een van hen leven hun chaotische en armetierige leven in een lelijk dorp dat met het toeristische Italie niets te maken heeft. Vader en zoon, die ondanks alles erg aan elkaar verknocht zijn, vormen de spil van het soms absurde, soms vertederende, steeds snel en boeiend vertelde verhaal. Het wordt in korte verspringende scenes verteld. Geweld, drank en seks spelen een grote rol. Van hun plannen komt niet veel terecht. De schrijver weet tot het verrassende einde de spanning erin te houden. De vertaling is leest vlot en prettig (een laatste correctie was overigens geen luxe geweest). Normale druk.
Images
Ammaniti, Niccolò - Zo God het wil
Ammaniti, Niccolò - Zo God het wil
Ammaniti, Niccolò - Zo God het wil
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers