Titre

Het Bedrogen Oog . ( De kunst van de trompe-l'oeil . ) Het oog bedrogen, trompe-l'oeil: deze term wordt gebruikt voor een vorm van realisme die bedrieglijk echt is. In de klassieke oudheid wordt al geschreven over schilders die zo natuurgetrouw -

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789061698715

Éditeur

Harmonie, Uitgeverij De .

Prix

20,00(Excl. toute livraison)

Détails

genaaide paperback in als nieuwe staat - 1717 - 1e dr 2009 - 255 p - 1000 gr - 24,3x26 cm

Plus d'informations
- schilderden dat hun werk de omgeving in verwarring bracht. Zo zou de hofschilder van Alexander de Grote ooit een slang hebben geschilderd die de kwetterende vogels tot zwijgen bracht.
Met een literaire blik beschrijft Nicolaas Matsier de trompe-l'oeil. Hij legt dwarsverbanden door de eeuwen heen en verbindt Rembrandt met Vermeer en Van Hoogstraten met de eigentijdse Reuter en Banksy. In Het bedrogen oog leidt Matsier de lezer door een mozaïek van een van de meest bijzondere vormen van schilderkunst.

Nicolaas Matsier studeerde Klassieke Talen en Filosofie. Hij publiceerde diverse verhalenbundels, novelles en romans, zoals Gesloten huis en Het achtenveertigste uur. Matsier vertaalde onder meer werk van, Stefan Themerson en Xenophon. Hij was redacteur van het tijdschrift Raster en schrijft onder andere voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en Vrij Nederland.


Kunsthistorisch overzicht van de trompe-l'oeil (een zo bedrieglijk natuurgetrouw geschilderde afbeelding dat ze echt lijkt), geschreven door classicus en romanschrijver Matsier (1945). De geschiedenis is weergegeven vanaf de Klassieke Oudheid tot en met hedendaagse facadeschilderingen en stoepkrijt kunstenaars. Deze realistische kunstvorm is een uitloper van het illusionisme en heeft als doel de toeschouwer op het verkeerde been te zetten. Het lijkt alsof het afgebeelde werkelijkheid is, voorbeelden zijn een geschilderd omgevouwen etiket, een weg, een nis, een muurkastje of een vlieg op het doek. In dit overzicht worden 125 afzonderlijke kunstwerken van individuele kunstenaars op chronologische volgorde getoond en besproken. De teksten zijn toegankelijk en zeer uitgebreid (een of twee pagina's per onderwerp). De nadruk ligt op 15-20e-eeuwse schilderijen. Met appendix van sterke verhalen over bedriegers en bedrogenen. Uitstekend gedocumenteerd overzicht dat in het Nederlands nog niet bestond.
Images
Matsier , Nicolaas . [ isbn 9789061698715 ]  1717 - Het Bedrogen Oog . ( De kunst van de trompe-l'oeil . ) Het oog bedrogen, trompe-l'oeil: deze term wordt gebruikt voor een vorm van realisme die bedrieglijk echt is. In de klassieke oudheid wordt al geschreven over schilders die zo natuurgetrouw -
DE ESOTERIER Amstelveen

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .

IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen

info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133

Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie DE ESOTERIER.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec DE ESOTERIER
  • Après votre commande vous et DE ESOTERIER recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de DE ESOTERIER
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • DE ESOTERIER peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

Nouveaux livres deDE ESOTERIER

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers