Titre

De Moeder van Nicolien

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

van Oorschot

Prix

7,50(Excl. toute livraison)

Disponible

2 copies

Détails

Paperback in redelijike staat

Plus d'informations
In De moeder van Nicolien maakt de lezer kennis met Maarten Koning, zijn vrouw Nicolien en haar moeder. De beschreven periode omspant een kleine dertig jaar. In een reeks korte scènes zien wij hoe de moeder ouder en ouder en uiteindelijk dement wordt, totdat zij in 1985 overlijdt. J.J. Voskuil beschreef dit proces even haarscherp als liefdevol en zonder een spoor van literaire dikdoenerij, zodat de lezer het gevoel krijgt dat zijn personages de roman uit- en zijn kamer ingestapt zijn.


Op 1 mei 2008 overleed de schrijver Voskuil op een tijdstip dat hij zelf uitkoos. Dit bewuste einde plaatst het relaas over de moeder van Nicolien in een ander en betekenisvol perspectief.

Of men nu wel of niet een dergelijk proces van ouder worden, of van het verliezen van een dierbare van nabij heeft meegemaakt: De moeder van Nicolien is een emotionele leeservaring.


Recensie(s)
Volwaardige, op zichzelf staande satellietroman over het voortschrijdende dementeren van de schoonmoeder van Maarten Koning, hoofdpersoon uit de zevendelige romancyclus 'Het bureau'. Alle in de eerste zes delen gepubliceerde fragmenten over haar, aangevuld met ca. tweederde nieuw materiaal. Gesitueerd in de jaren 1957-1985, waarbij zich in 1973 de eerste tekenen van dementie voordoen. Evenals in 'Bij nader inzien' is elk hoofdstuk(je) van een datum en jaartal voorzien. Een bijzonder ontroerende roman met liefde en vooral eerbied voor de hoofdpersoon geschreven. In de traditie van 'Het bureau' in al zijn droogkomische eentonigheid en herhalen van handelingen en uitspraken. Maar ook van een veel grotere betrokkenheid en met nog meer oog voor detail geschreven. In ieder geval de mooiste uitgave in het kader van 'Familieportret', het boekenweekthema 1999. Kleine druk. Zie ook andere editie. Toptien-boek (abonnement 1, 2 en 3).
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers