Titre

Voorbij de verboden Drempel

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Prometheus Amsterdam

Prix

12,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
De Shoah of holocaust is een van de grootse misdaden in de geschiedenis en voor veel mensen de misdaad van de eeuw.

Pro£ dr. H.W. von der Dunk behandelt in dit boek de plaats die de Shoah in ons geschiedbeeld inneemt. Hij geeft een overzicht van de problemen en werpt een blik op de oorzaken die deze onvoorstelbare wandaden, die de verboden drempel overschrijden, tot stand brachten.
Recensie(s)
In deze studie van de voormalige hoogleraar geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht staan vragen centraal als: in hoeverre was de massamoord op de joden in Wereldoorlog II een unieke misdaad, in hoeverre zijn de oorzaken te zoeken in de uiterste consequenties van het antisemitisme of is bovenal het moderne totalitarisme de oorzaak? Welk aandeel heeft de persoon Hitler gehad in de gruwelijke uitvoering? In zijn genuanceerde - en mede daardoor onvermijdelijke complexe analyse - geeft de auteur een beeld van de historische ontwikkeling van het antisemitisme waarbij het racistische, antimodernistische antisemitisme van de laat 19de eeuw centraal staat. Het trauma van de onbegrepen en onverwerkte nederlaag van Wereldoorlog I kon juist in Duitsland een vruchtbare bodem vormen voor een totalitair stelsel zodat vanuit een combinatie van factoren een regiem kon gaan heersen dat uniek werd als voorbeeld van satanische perfectie en perfect satanisme. Een boek, bestemd voor hen die diepgaand in het antisemitisme en de ideologie van het nazisme geïnteresseerd zijn.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers