Titre

Feite Die de gesciedenis veranderden

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Digest Amsterdam

Prix

27,50(Excl. toute livraison)

Détails

Hardcover Als nieuw

Plus d'informations
Wie waren onze voorouders? Waren wij niet de enige mensensoort op aarde? Wie heeft Amerika werkelijk ontdekt? Zette Columbus niet als eerste voet aan wal? Wie was de verrader van Anne Frank? Was het een vriend van de familie? Hoe stierf Toetanchamon? Wat was het werkelijke lot van de jongenskoning van Egypte?
Wat weten wij werkelijk van de geschiedenis?
De geschiedenis wordt geschreven door de mens, maar ieder mens heeft door zijn leefomgeving en persoonlijke eigenschappen een andere kijk op de wereld. Het is dus niet verwonderlijk dat bepaalde historische gebeurtenissen op een andere manier de geschiedenis zijn ingegaan dan ze feitelijk gebeurd zijn. De verhalen uit het verleden zijn doorgegeven van de ene persoon op de andere en zoals elk verhaal dat door meer monden wordt verteld, zal ook het relaas van de geschiedenis telkens een beetje veranderen door vooroordelen en een verkeerde uitleg van de verteller.
In FEITEN DIE DE GESCHIEDENIS VERANDERDEN wordt een groot aantal historische 'feiten' eens goed onder de loep genomen. Nieuwe technische ontwikkelingen bieden steeds meer mogelijkheden om het verleden nader te bestuderen. Archeologen hebben de afgelopen twintig jaar met een heel scala aan nieuwe gereedschappen kunnen werken, van geostationaire satellieten met multispectrale scanners tot GPR (Ground Penetrating Scanners) handdetectors. Deze moderne meetapparatuur kan zo'n gedetailleerd beeld van bodemvondsten geven dat ze soms niet eens meer hoeven worden opgegraven! Zo kon in 2002 een onder zes meter zand verborgen 2500 jaar oude Egyptische stad worden gevonden en zien we de werkelijke omvang van de oude Khmer-hoofdstad Angkor Wat. Nieuwe ontwikkelingen in de laboratoria, DNA-analyse en forensisch politieonderzoek leggen vele historische mysteries na jaren bloot. Zo is ons meer bekend geworden over het leven en sterven van de ijsman Ötzi en kon de analyse van een haarlok van keizer Napoleon de werkelijke toedracht van zijn overlijden onthullen.
FEITEN DIE DE GESCHIEDENIS VERANDERDEN gaat op zoek naar de waarheid en geeft meteen ook een verklaring voor historische gebeurtenissen die jarenlang vraagtekens opriepen. Van het begin van onze wereld tot de recente geschiedenis, u krijgt de waarheid en dat is een feit!
Recensie(s)
Geschiedschrijving wordt gedaan door de mens en iedere mens doet dat op zijn/haar eigen manier. Veel historische gebeurtenissen zijn op een andere manier de geschiedenis ingegaan dan ze feitelijk gebeurd zijn, nieuwe onderzoekstechnieken en denkwijzen werpen een nieuw licht op vele verhalen uit het verleden, aldus het voorwoord. In acht hoofdstukken wordt vervolgens een nieuw licht geworpen op bekende historische gebeurtenissen, theorieen en personen. Met onder meer aandacht voor de evolutietheorie, de Neanderthalers, de beelden op Paaseiland, gladiatoren, het overlijden van Napoleon, de verrader van Anne Frank, de kruisvaarders, ijsman Otzi, de Hindenburg, de rattenvanger van Hamelen, de Filistijnen, Florence Nightingale, de dodo, plastische chirurgie, de ontdekking van Amerika, surfen en de ware identiteit van de man achter Robinson Crusoe. Een boeiende en fraaie uitgave, prettig leesbaar en rijk geillustreerd met zwart-wit- en kleurenfoto's en afbeeldingen, met teksten in kaders en een register. Voor in geschiedenis geinteresseerde volwassenen, ook bruikbaar in het voortgezet onderwijs.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers