Titre

De Graanrepubliek

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Atlas

Prix

12,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in go9ede staat

Plus d'informations
'De graanrepubliek' is het verhaal van de twintigste eeuw, gesitueerd in het grimmigste stukje Nederland. Aan de hand van de opkomst en ondergang van de Groninger graanbaronnen toont Frank Westerman hoe de grote ideologieen het boerenerf als een windhoos hebben beroerd. Nu, tien jaar later, pakt de auteur de draad van zijn moderne klassieker op bij het apocalyptische einde: de onderwaterzetting van een van de rijkste akkerbouwgebieden van Europa. In deze nieuwe editie, uitgebreid met het actuele hoofdstuk 'De blauwe revolutie', nemen de verhaallijnen uit de twintigste eeuw een dramatische wending.
Recensie(s)
Westerman (1964) is journalist (momenteel correspondent voor de NRC in Moskou). Hij trok vooral de aandacht met 'Srebrenica. Het zwartste scenario' (a.i. 97-13-208-X). In dit levendige documentaire relaas 'De Graanrepubliek' wil hij honderd jaar geschiedenis van het Groninger boerenland weergeven, vanaf de opstand van 1892, toen de knechts de kapitale boerderijen omsingelden. Het is tevens een poging geworden om de Groningse wortels van Sicco Mansholt te vinden. In het voetspoor van Mansholt wordt de lezer meegenomen naar de executie-verkoop van de hoeve Torum in 1922, het verzet in de oorlog in de Wieringermeer, maar ook naar het naoorlogse Brussel en Berlijn om van daar weer terug te keren naar de kleidorpen achter de Waddendijk. Met name boeiend voor geïnteresseerden in sociale en Groningse geschiedenis recensie, Mede naar dr. P.H. van Gorkum.)
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers