Titre

Wat is New Age

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Kosmos New Age

Prix

7,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
Wat is New Age? Wat is de New Age beweging? Waar komen ze vandaan, al die mensen die op zoek zijn naar geestelijke groei, nieuwe maatschappelijke en culturele verbanden, naar innerlijke vrede, harmonie en geluk?
Overal in de wereld zoeken en vinden ze elkaar: ontwortelde huisvrouwen en gefrustreerde yuppies, vastgelopen leraren en teleurgestelde christenen, zoekende artsen, gezondheidszorgers en overheidsdienaren. Ze komen bijeen in huiskamers, oude boerderijen en schoolgebouwen voor groepstherapieën, gevoelscontact, yoga, magische rituelen en intuïtieve ontplooiing. Ze worden aangevallen door christelijke fundamentalisten en sceptische psychologen, bestreden door lineaire, mechanische denkers en cynische dagbladcolumnisten.
Wie zijn de grondleggers van New Age? Wat zijn de werkelijke bronnen ervan? In dit uitdagende en provocerende boek tracht Peter Lemesurier een antwoord te vinden op de vele vragen en aan te tonen wat New Age echt voor de zoekende mens van deze tijd kan betekenen. Tegelijkertijd verschaft hij de lezer een boeiend en indringend overzicht van de speurtocht door de eeuwen heen naar ware spiritualiteit en verlichting.

Recensie(s)

Dit boek is één van de betere over het New Age verschijnsel. Allereerst omdat het het verschijnsel definieert: 'eeuwig zoeken naar het verloren paradijs', ten tweede omdat het aantoont, dat deze speurtocht zin- en vruchteloos is, daar de mens nu eenmaal aan zijn 'hier en nu' vast zit, en in de derde plaats omdat de genoemde twee elementen vanaf de oertijd tot nu middels uitgebreide, objectieve, historische gegevens worden geïllustreerd. Er kleven aan dit niet onaardige werkje drie nadelen: 1. het is oubollig, 2. het wijst er in het geheel niet op, hoe juist de laatste (onze) New Age (dus)-trend is gestimuleerd en gemanipuleerd door de drug-, kleding-, muziek- en voedselindustrie, 3. het vermeldt niet dat deze laatste Age-trend in feite al weer voorbij is en dat men de aanhang al weer ziet terughollen naar de veilige banden van gezin en (gemoderniseerde) kerk. Wit omslag met grote letters.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers