Titre

Beleid en Politiek

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Coutinho

Prix

22,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback in goede staat

Plus d'informations
Politici beloven dat ze problemen van burgers zullen oplossen, als die hun de macht geven het beleid te bepalen. Beleid hoort immers bij te dragen aan de oplossing van problemen van burgers. Het tegendeel blijkt echter vaak waar. Problemen nemen niet af maar toe; ze verdwijnen niet, maar blijken hardnekkig en complex. Niet alleen scheppen sommige burgers problemen voor andere burgers, ook schept het beleid van de ene overheid problemen voor de andere. De beleidswetenschap beweegt zich in dit spanningsveld tussen rede en politieke macht. De auteurs zetten in dit boek uiteen hoe overheidsbeleid kan bijdragen aan de oplossing van problemen van burgers. Stap voor stap laten zij zien hoe een politiek probleem wordt bewerkt en beperkt tot een beleidsprobleem, dat voor publieke organisaties hanteerbaar is. Zij pleiten voor een andere stijl van overheidsbeleid, één die meer let op de politieke en sociale omgeving. Ambtenaren die het beleid uitstippelen, moeten hun werk niet zien als oefeningen in professionele deskundigheid of 'water dragen' voor hun politieke bazen. Hun rol is het in gang zetten en houden van weldoordachte gemeenschappelijke ondernemingen tussen drie partijen: burgers voor wie het beleid bedoeld is, uitvoerders en (politieke) toetsers. Dit boek, is bedoeld om studenten aan universiteiten of instellingen voor hoger beroepsonderwijs, en andere belangstellenden kennis te Eten maken met beleidswetenschap. Het is echter meer dan een inleidend overzicht van uiteenlopende standpunten. De auteurs hebben geprobeerd een algemene inleiding in de beleidswetenschap te geven en tegelijkertijd een samenhangende visie naar voren te brengen.

Recensie(s)

De auteurs zetten uiteen hoe overheidsbeleid kan bijdragen aan de oplossing van problemen van burgers. Stap voor stap laten zij zien hoe een politiek probleem wordt bewerkt en beperkt tot een beleidsprobleem, dat voor publieke organisaties hanteerbaar is. Zij pleiten voor een andere stijl van overheidsbeleid, met meer aandacht voor de politieke en sociale omgeving. Het boek bestaat uit ij delen. In deel 1 wordt ingegaan op de fundamenten en het perspectief van beleidswetenschap en beleidskunde. In deel 2 worden de verschillende delen van het beleidsproces nader behandeld. In deel ij worden de inzichten verkregen uit de voorgaande delen, toegepast op het ontwerpen van beleid. Het boek is geschreven om studenten (w.o. en hbo-niveau) en andere belangstellenden (zoals beleidsmakers en bestuurders) kennis te laten maken met deze vrij nieuwe wetenschap. De stof wordt helder en overzichtelijk uiteengezet. De integrale aanpak geeft het een meerwaarde boven deelpublikaties. Voorts is het verweven van theorie en praktijk zeer nuttig. Wel is een pittig niveau van (basis)kennis vereist.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers