Titre

De St. Plechelmuskerk te Oldenzaal

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Uitg. Clavis kunsthistorische monografieën deel XVII, hardcover met stofomslag, geillustreerd.

Prix

5,00

Disponible

5 copies

Détails

Kerk Oldenzaal Twente Plechelmus

Plus d'informations
Hardcover
Geillustreerd
net exemplaar
Blz 221

De St. Plechelmuskerk te Oldenzaal

Lenferink J. Herman

Uitg. Clavis kunsthistorische monografieën deel XVII, hardcover met stofomslag, geillustreerd.
Vorm, geschiedenis en betekenis.

Dit onderzoek was voor mij een hernieuwde kennismaking met de Plechelmuskerk te Oldenzaal. De eerste drie jaren op het Twents Carmellyceum in Oldenzaal waren tevens de laatste drie jaren van wereldoorlog II.

In verband met de bezetting van het schoolgebouw werden de lessen gegeven in een vervangend gebouw aan de Kruisstraat, gelegen ten noorden van de Plechelmuskerk. De autobushalte lag ten zuiden van de kerk. Op schooldagen 'moest' ik de Plechelmuskerk passeren. Door mijn onderzoek 'mocht' ik de kerk van St. Plechelmus frequent bezoeken.

Mijn belangstelling voor historie en religie in de ruime zin des woords is zonder twijfel gestimuleerd door de grote interesse, die mijn vader aan de dag legde voor deze cultuurverschijnselen. Na ruim vijfendertig jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest, was ik in staat mij meer gestructureerd bezig te houden met deze terreinen van belangstelling door de studie kunstgeschiedenis, respectievelijk aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en de Rijksuniversiteit te Leiden.

De onderzoeksmethode van de betekenisgeving van de architectuur, de zogenaamde architectuuriconologie, heeft me in contact gebracht met vele facetten van de middeleeuwse maatschappij. Het is in dit kader dat de verschillende bouwdelen van de Plechelmuskerk en toren in Oldenzaal op hun betekenis werden onderzocht.

Gedurende het onderzoek heb ik mogen ervaren dat zeer veel personen en instanties bereid zijn geweest met mij van gedachten te wisselen, hun algemene of specialistische kennis met mij te delen, nieuwe gezichtspunten aan te dragen en last but not least diensten te verlenen om dit onderzoek, zowel technisch als financieel voor mij gemakkelijker te maken.

In het bijzonder spreek ik mijn erkentelijkheid uit voor de warme belangstelling en de ondersteuning van medewerkers van een aantal Diensten van de Gemeente Oldenzaal.

Leiden, 26 februari 1998
Images
Lenferink J. Herman - De St. Plechelmuskerk te Oldenzaal
TTMboeken Reutum

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie TTMboeken.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec TTMboeken
  • Après votre commande vous et TTMboeken recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de TTMboeken
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • TTMboeken peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers