Titre

Weet mama hiervan ?

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

De Harmonie Amsterdam

Prix

17,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback As nieuw

Plus d'informations
Peter van Straaten is heer en meester als het gaat om het verbeelden van Hollands leed. In Weet mama hiervan? laat hij op zijn onmiskenbaar subtiele wijze de gapende generatiekloof tussen hopeloze ouders en hun verveelde pubers zien. Met een lichte kieteling van zijn pen haalt hij een hele opvoeding onderuit en legt op Van Straatiaanse wijze pijnlijke misverstanden bloot.

Van Straaten heeft een indrukwekkende reputatie als tekenaar en schrijver opgebouwd. Zijn werk verschijnt onder andere in Het Parool, Vrij Nederland en vele regionale dagbladen. In 2006 ontving Van Straaten de Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre.

Recensie(s)

Peter van Straaten publiceert al bijna sinds mensenheugenis dagelijks een tekening, eerst alleen in Het Parool en later in nog meer dagbladen. Zijn wat krasserige tekenstijl is zeer persoonlijk en daardoor direct herkenbaar. Zijn prenten tonen 'alledaagse' situaties die door de pakkende tekst eronder een extra betekenis krijgen. In dit geval zijn paginagrote zwart-wittekeningen bijeengebracht die jongeren en hun ouders laten zien in allerlei omstandigheden, soms zonder en soms met elkaar. Samen geven zij een beeld van ouders die het ook niet meer weten en van jongeren die aan het experimenteren zijn met het leven en met elkaar. Ieder ervan biedt de aanzet tot een klein verhaaltje dat de lezer/kijker zelf verder kan invullen. Dat is het knappe en unieke aan het werk van Peter van Straaten. Soms is er wel enige secondaire kritiek op de manier waarop hij jongeren gekleed laat gaan. Dat zou ietwat achterlopen. Misschien is dat wel zo, maar waar het om gaat, is dat zijn werk zelf nauwelijks aan veroudering onderhevig is. En dat is heel bijzonder.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers