Titre

De Bruidenoorlog

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Papieren Tijger

Prix

16,50(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback Als nieuw

Plus d'informations
Eeuwenlang waren huwelijken tussen Albanezen en Macedoniërs normaal. Sinds het ontbranden van de Balkanoorlogen rust er een taboe op in Macedonië. Aan de hand van de ontwikkelingen van zo'n gemengd huwelijk worden de rituele gebeurtenissen in Macedonië geanalyseerd en verklaard. Balkandeskundige en GroenLinkspolitcus Roel van Duijn schreef een zeer verhelderend en soms bijna poëtisch aandoend verhaal over deze moeilijke kwestie.

Recensie(s)

De geschiedenis van voormalig Joegoslavie van de afgelopen tien jaar wordt gedomineerd door oorlog en conflict. Bosnie en Kosovo staan nog in ons geheugen gegrift. Minder aandacht heeft het conflict in Macedonie gekregen, het Balkanland dat zich relatief geweldloos van Joegoslavie afscheidde, maar waar ook de nodige gewelddadigheden en doden te betreuren waren. De Nederlandse politicus Roel van Duijn (van Provo tot GroenLinks) schetst op basis van zijn regelmatige bezoeken aan de regio en zijn persoonlijke contacten daar een beeld van de recente ontwikkelingen in Macedonie. Hij doet dit aan de hand van verhalen van vrienden en bekenden en in het bijzonder op basis van de notie van 'gemengde huwelijken' (met partners uit verschillende etnische groepen: Albanezen en Macedoniers, of met verschillende religieuze achtergrond: moslims en christenen). Het boek laat zien hoe een 'maatschappij in conflict' reilt en zeilt, hoe verschillende bevolkingsgroepen de conflicten beoordelen, maar vooral hoe 'de politiek' ingrijpt in het persoonlijke leven van 'gewone' mannen en vrouwen.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ab antiquarimaat.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ab antiquarimaat
  • Après votre commande vous et Ab antiquarimaat recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ab antiquarimaat
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ab antiquarimaat peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers